Annonce:
Annonce:

Uregerlige unger får styr på livet gennem fodbold

Et socialt fodboldprojekt under Spillerforeningen har vist gode resultater i forhold til at skubbe ballademagere i den rigtige retning. Projektet risikerer dog at måtte drosle ned og måske helt lukke.

Tidligere FCK-spiller Christian Lønstrup har spillet en nøglerolle i projektet som koordinator, træner og rollemodel. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Tidligere FCK-spiller Christian Lønstrup har spillet en nøglerolle i projektet som koordinator, træner og rollemodel. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Samfund

Fodbold, udvidet tolerance, empati og masser af tålmodighed. Det er nogle af hovedingredienserne, hvis ‘rødder’ skal have mere styr på skolen, netværket og tilværelsen generelt.

Læs også: Stop lillebror før han vælger kriminalitet

Det sociale fodboldprojekt 'Arena Spartacus' har vist, at forebyggelse nytter. Flere hundrede børn og unge fra udsatte boligområder rundt om i landet har været igennem træningsforløb med håndholdt pædagogisk indsats og en udvidet tolerance-tærskel. Målgruppen har været børn og unge, der er i fare for at søge ind på en kriminel løbebane i stedet for at passe deres skole.

Læs også: Sport hjælper nydanskere i job

Annonce:

- Det er en gruppe af børn og unge, der har oplevet rigtig meget modgang. Flere af dem har prøvet idrætsklubber, men er blevet smidt ud, fordi de har stjålet noget i en taske eller på anden vis ikke har opført sig ordentligt. Der har vi udvidede rammer for, hvad der tolereres, siger Simon Christensen, direktør i 'Player Social Responsibility' under Spillerforeningen, som har styret projektet.

Svær målgruppe
Gennem fodbold, faste rammer og en dedikeret pædagogisk indsats har børnene fået en fod indenfor i foreningsverdenen og skabt sig et sundere netværk. Formålet har været at påvirke dem til at undgå kriminalitet og give dem lyst til at få en uddannelse i stedet.

Læs også: Reform får børn til at droppe sport

Det er langt hen ad vejen lykkedes rigtig godt, lyder det fra konsulentfirmaet LG Insight, som har evalueret fodboldprojektet. Her kan man konkludere, at 4 unge ud af 17 i dag vil være fodboldtrænere, mens 65 procent af de knap 250 deltagende har opnået tilknytning til foreningslivet. Det er over gennemsnittet i forhold til succeskriteriet.

Annonce:

- Det lyder måske ikke af meget, men det er bedre resultater, end hvad den slags projekter normalt kan fremvise. Man skal huske, det er en svær målgruppe. Vi har evalueret alle projekter under satspuljen, og det her ligger i den høje ende, siger partner i LG Insight, Lars Larsen.

Duer ikke at fritiden sejler
'Arena Spartacus' er støttet via satspuljemidlerne og vandt integrationsprisen i 2013. Nu arbejder folkene bag hårdt for, at det skal overleve, da der ikke er kommet penge fra satspuljen i år.

Læs også: Unge dropper sport - de vil hellere drikke og feste

- Vi håber, vi kan få finansiering for 2016, og ellers vil vi gå andre veje og forsøge at få sponsorer til at bakke op, siger direktør Simon Christensen.

Han peger på, at der ikke står andre klar i kulissen til at samle den her gruppe af børn og unge op og få dem på ret køl.

Læs også: FAKTA: Det går millionerne fra satspuljen til

Tidligere FCK-spiller Christian Lønstrup har spillet en nøglerolle i projektet som koordinator, træner og rollemodel. Han siger:

Annonce:

- Jeg oplever, at den her gruppe børns fritid nærmest er vigtigere end skolegangen. Det med, at det bare sejler i fritiden, det duer ikke. Og når først de er blevet 16-18 år, så er de svære at ændre på. Du skal have fat i dem i 8-9-års alderen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: