Uro i PET: Ansatte er utilfreds med fyring af chef

Ingen i PET kan genkende justitsministerens fremstilling af forløbet under angreb, siger anonym kilde

Følg Samfund

Medarbejderne i Politiets Efterretningstjeneste (PET) er både utilfredse med at have mistet deres chef, samt regeringens håndtering af den redegørelse om angrebene mod Krudttønden og synagogen i København i februar, som Rigspolitiet kom med i sidste uge.

Det skriver Berlingske.

Kort tid efter, at justitsminister Mette Frederiksen (S) onsdag havde indkaldt til pressemøde om redegørelsen, meddelte PET-chef Jens Madsen, at han trækker sig fra sin stilling.

- Selvfølgelig er der sket nogle fejl, men personalet mener ikke, at de er så store, at han (Jens Madsen, red.) måtte gå af.

- De ærgrer sig over, at man har det her skæve fokus på de fejl, der er lavet uden at skele til det store, flotte arbejde, der i øvrigt er gjort, siger Jørgen Madsen, tillidsrepræsentant for de ansatte i PET, til avisen.

Fredag indkaldte ledelsen i PET flere hundrede medarbejdere til et stormøde.

Justitsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, samt chefen for Rigspolitiet, Jens Henrik Højbjerg, var til stede under mødet, og mandag kom justitsminister Mette Frederiksen på besøg.

De ansatte i PET mener ifølge Berlingske, at de gjorde et godt arbejde i forbindelse med hændelserne i København, men føler nu, at de - samt ikke mindst Jens Madsen - er blevet gjort til syndebukke i medierne, efter at Mette Frederiksen på sidste uges pressemøde om sagen sagde, at regeringen var blevet 'bibragt' et fejlagtigt billede af hele forløbet.

- Den fremstilling, som blev givet på onsdagens pressemøde, er en fuldstændig skævvridning af forløbet, som ingen af de involverede kan genkende.

- I stedet for at forklare, at sikkerheden blev øget med runderinger og ved jødiske mål, ofrer man en mand. Det er slet ikke i orden, siger en anonym kilde til Berlingske.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+