USA evakuerer specialstyrke fra Yemen efter angreb

Efter voldsomme selvmordsangreb i Sanaa, trækkes 100 amerikanske soldater ud af landet, siger kilde

USA trækker en specialstyrke ud af Yemen efter blodige angreb mod to moskeer, der har kostet mindst 137 livet og såret flere hundrede. Det siger en yemenitisk militærkilde.

Han forklarer, at de amerikanske soldater trækkes væk fra flybasen Al-Anad af sikkerhedsgrunde.

CNN oplyser, at det drejer sig om 100 soldater.

Islamisk Stat har taget ansvaret for fredagens angreb på to moskeer i hovedstaden Sanaa, som var rettet mod tilhængere af den shiamuslimske Houthi-milits, der kontrollerer byen og store områder af Yemen.

De amerikanske soldater tog af sted fredag til en "ukendt destination", forklarer kilden, der er stationeret på flybasen i den sydlige provins Lahj.

Yemen har tidligere erkendt, at de amerikanske soldater har haft til opgave at samle efterretninger, der har gjort det muligt at gennemføre droneangreb mod militante islamister fra al-Qaeda.

Nyheden kommer, samtidig med at den afsatte præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi for første gang længe har talt offentligt, efter han flygtede fra sin husarrest i Sanaa og søgte tilflugt i Aden længere sydpå.

Han advarer om, at Iran gennem Houthi-militsen forsøger at skabe sig et brohoved i Yemen, og at militsen er lige så farlig for Yemens fremtid som al-Qaeda.

Yemen-eksperter advarer om, at situationen lige nu er så kaotisk, at det kan udvikle sig til en regulær borgerkrig.

Flere lande har lukket deres ambassader i Yemen på grund af Houthi-militsen, som i flere år kæmpede mod det tidligere styre i Yemen og nu kontrollerer store dele af det fattige land.

Hadi opfordrer alle parter i Yemens konflikt til at deltage i samtaler i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, for at løse landets politiske krise. Det nægter Houthi-gruppen, der frygter at blive underlagt et saudisk diktat.

I en tale på tv omtalte han Houthi-bevægelsen som kupmagere og siger, at hans flugt til fødebyen Aden i det sydlige Yemen skete for at bevare sammenholdet i Yemen.

10 kommentarer
Vis kommentarer