USA har ikke længere fanger siddende i Afghanistan

Onsdag blev endnu et kapitel om USA's tilstedeværelse i Afghanistan overstået, da Bagram-fængslet lukkede.

USA har onsdag lukket Bagram-fængslet i Afghanistan, hvor mange udlændinge har siddet fængslet siden invasionen i 2003, oplyser USA's forsvarsministerium.

- USA har lukket fangelejren Bagram 10. december og har ikke længere nogen fanger i varetægt i Afghanistan, hedder det i en skriftlig meddelelse.

Hvor de resterende fanger er blevet overført til, oplyses der ikke noget om.

I marts 2013 overtog afghanske sikkerhedsstyrker kontrollen med Bagram-fængslet, som de i stedet gav navnet Parwan, men USA har fortsat haft ansvaret for de udenlandske fanger.

Oplysningen om, at fængslet er blevet lukket, kommer dagen efter, at Senatet i USA offentliggjorde en rapport, hvor efterretningstjenesten CIA bliver kraftigt kritiseret for at have brugt tortur mod personer, som blev taget til fange i krigen mod terror efter terrorangrebet på USA 11. september 2001.

Samtidig med, at størstedelen af Natos soldater trækkes ud 31. december, hvor Natos militære mandat i Afghanistan slutter, udløber også den aftale, som giver USA ret til at holde fanger i Afghanistan, og det har derfor hastet med at finde en løsning for de resterende fanger, hvoraf USA har betragtet mange af dem som særdeles farlige.

I august blev ni pakistanske fanger sendt fra Bagram til deres hjemland, og søndag blev tre andre pakistanere overført til et fængsel i Islamabad.

Ifølge kilder, som nyhedsbureauet AFP har talt med, er en af de overførte fanger Letif Mehsud, der har været tæt på Talibans tidligere øverste leder i Pakistan Hakimullah Mehsud.

0 kommentarer
Vis kommentarer