USA kræver ham udleveret

USA vil angiveligt have udleveret Julian Assange, imens afventer Sverige situationen

Se Assange blive ført væk fra Ecuadors ambassade af det britiske politi her. Video: Ruptly

Mens USA kræver Julian Assange, der er stifter af Wikileaks, udleveret afventer den svenske anklager.

Julian Assange har været efterforsket for voldtægt af to kvinder i Sverige i sommeren 2010, og det er på den baggrund, at anklageren udtaler sig:

Julian Assange kunne ikke længere undslippe britisk politi. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP 112 - 11. apr. 2019 - kl. 11:38 WikiLeaks-stifter anholdt

- Dette er også nyt for os, så det har ikke været muligt for os at forberede en holdning til de nye informationer. Ligeledes ved vi ikke, hvorfor han er blevet anholdt. Men vi følger udviklingen, siger chefanklager Ingrid Isgren i en pressemeddelelse.

De svenske myndigheder gør opmærksom på, at voldtægtsanklagerne forældes i august næste år.

Torsdag blev den verdensberømt Julian Assange anholdt på Ecuadors ambassade i London, hvor han har opholdt sig siden 2012.

Samtidig er Julian Assange juridiske hær gået ud med påstanden om, at han er blevet anholdt med henblik på udlevering til USA.

Dette er samtidig blevet bekræftet af myndighederne.

Filmet af russisk medie
Anholdelsen blev filmet af det russiske nyhedsbureau Ruptly, der er ejet af det statsejede RT. Ifølge det britiske medie the Guardian betyder det, at store britiske medier skamfuldt må bruge det statsejede billeder, fordi de ikke selv var på adressen, da anholdelsen foregik.

Ifølge the Guardian har der ellers været tale om at indgå en aftale på tværs af de britiske medier for at mandsopdække ambassaden, hvis Assange skulle blive anholdt. Men det blev altså skrottet.

Ifølge the Guardian har Equadors ambassadør Lenin Moreno sagt, at han har sikret, at han ikke får dødsstraf eller bliver udsat for tortur.

Selv om Julian Assange altså ikke længere har støtte fra Equador, får han til gengæld fra Pamela Anderson, der på twitter skriver, at hun er i chok.

132 kommentarer
Vis kommentarer