USA og Kina skriver udkast til sanktioner mod Nordkorea

Stormagter er blevet enige om et udkast, der udvider FN's Sikkerhedsråds sanktioner mod Nordkorea

Amerikanske og kinesiske embedsmænd har i fællesskab skrevet et udkast til en resolution, der skærper sanktionerne over for Nordkorea efter landets omstridte atomprøvesprængninger tidligere på året.

Derfor vil USA torsdag fremlægge et resolutionsudkast i FN's Sikkerhedsråd, skriver Reuters.

- FN-ambassadør Samantha Power agter at fremlægge et udkast til en resolution med sanktioner som reaktion på Nordkoreas seneste atomprøvesprængning og efterfølgende affyring af et ballistisk missil, siger Kurtis Cooper, talsmand for USA's FN-mission, i en skriftlig udtalelse ifølge Reuters.

Det Hvide Hus i Washington bekræftede onsdag, at USA og Kina er nået til enighed om en reaktion på "Nordkoreas seneste provokationer", skriver AFP.

Ifølge anonyme diplomater håber Kina og USA, at udkastet kan komme til afstemning og blive vedtaget i FN's Sikkerhedsråd i løbet af de kommende dage, skriver Reuters.

De to nationer, der begge har vetoret i Sikkerhedsrådet, har ifølge diplomaterne forhandlet udkastet i løbet af de seneste syv uger.

- Det er et substantielt, langt, fuldstændigt udkast, siger en højtstående diplomat ved Sikkerhedsrådet til Reuters.

Det ventes, at resolutionen vil opfordre til sanktioner mod en række personer, lyder det fra de anonyme diplomater, der dog er tilbageholdende med oplysninger om udkastets indhold.

Sikkerhedsrådet mødes for at diskutere sanktioner mod det nordkoreanske regime torsdag klokken 15 lokal tid, oplyser FN's pressekontor ifølge Reuters.

USA og Kina har været uenige om, hvor voldsomme reaktionerne burde være i kølvandet på Nordkoreas seneste atomprøvesprængninger.

Washington har presset på for hårdere sanktioner, mens Beijing har argumenteret for dialog og mildere skridt.