USA og Rusland mødes for at undgå luftkollision i Syrien

Sikkerheden for piloter, der udfører luftangreb i Syrien, skal drøftes mellem russere og amerikanere.

I et forsøg på at undgå, at russiske og amerikanske kampfly brager sammen i luften over Syrien, mødes repræsentanter fra Rusland og USA til nye drøftelser.

Det amerikanske forsvarsministerium oplyser, at sikkerheden for de to separate bombekampagners piloter står på dagsordenen på et møde, der allerede kan blive holdt denne weekend.

Ruslands entré i Syriens luftrum med bombefly i sidste uge har skabt udfordringer for den internationale koalition, der med USA i spidsen bomber Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Mindst én gang har et amerikansk kampfly været nødt til at ændre sin kurs i luften for at undgå en kollision.

USA er modstander af Ruslands rivaliserende luftangreb, der støtter det syriske regime under præsident Bashar al-Assad, og har afvist at samarbejde med russerne.

Dog er amerikanerne parat til at indgå aftaler om sikkerheden, lyder det fra Pentagon.

Tidligere har USA fremlagt et forslag om militære procedurer, som skal forhindre fly i at støde sammen. Det skete på en videokonference med Rusland i sidste uge.

Punkterne var blandt andet at indføre en sikkerhedsafstand mellem flyene og benytte sig af en fælles radiofrekvens for nødopkald.

Efterfølgende understregede det amerikanske militær, at man ikke vil holde flere møder om sagen, før russerne vendte tilbage på forslaget.

- Forsvarsministeriet har modtaget et formelt svar fra det russiske forsvarsministerium om forslaget, der skal sikre sikre missioner over Syrien, siger Pentagon-talsmand Peter Cook fredag ved et pressemøde.

- Ministeriet gennemgår nu det russiske svar, og drøftelser kan meget vel finde sted allerede i denne weekend, siger han videre.

3 kommentarer
Vis kommentarer