USA: Russisk kampfly i vild manøvre over Østersøen

Et russisk Sukhoj SU-27 kampfly var kun halvanden meter fra amerikansk rekognosceringsfly

En russisk fighter-jet af typen Sukhoj SU-27 fløj faretruende tæt forbi et amerikansk rekognosceringsfly over Østersøen mandag, rapporterer flere medier. Foto: PR
En russisk fighter-jet af typen Sukhoj SU-27 fløj faretruende tæt forbi et amerikansk rekognosceringsfly over Østersøen mandag, rapporterer flere medier. Foto: PR

Et russisk kampfly er mandag fløjet så tæt forbi et amerikansk rekognosceringsfly i luften over Østersøen, at militærkilder i den amerikanske hær kalder manøvren for 'usikker'.

Det skriver flere amerikanske medier. Herunder ABCNews og Fox.

Det russiske fly havde luft-til-luft-missiler under sine vinger, rapporteres det.

Kaptajn i US Navy, Danny Hernandez, fortæller til ABCNews, at den russiske pilot af Sukhoj SU-27-kampflyet fløj med høj fart og havde ringe kontrol med sin kraftige jet-maskine.

Ombord på missil-krydseren 'Peter den Store' overværer Putin her en militær-øvelse i Barentshavet. (Arkivfoto: AP/Alexei Panov) Tæt på Her er Ruslands supervåben

Danny Hernandez er talsperson for det amerikanske militærs aktiviteter i Europa. Han fortæller, at det tætte møde med den russiske fighter-jet skete helt uprovokeret. Det er endnu uklart, om der overhovedet har været kommunikation mellem de to fly.

Ifølge Hernandez skete hændelsen mandag, da det amerikanske fly U.S. RC-135 var på en rutineopgave i internationalt luftrum over Østersøen.

Møder mellem amerikanske og russiske fly i luften sker hyppigt, men det er sjældent, at flyene kommer så tæt på hinanden, som tilfældet var mandag. Søndag meldte den russiske forsvarminister ud, at Rusland ville betragte alle amerikanske jetfly, som flyver vest om Eufrat-floden i Syrien som et potentielt mål, skriver CNN. Udmeldingen kom som reaktion på en amerikansk nedskydning af et syrisk jetfly.

286 kommentarer
Vis kommentarer