USA: Russisk kampfly i vild manøvre over Østersøen

Et russisk Sukhoj SU-27 kampfly var kun halvanden meter fra amerikansk rekognosceringsfly

En russisk fighter-jet af typen Sukhoj SU-27 fløj faretruende tæt forbi et amerikansk rekognosceringsfly over Østersøen mandag, rapporterer flere medier. Foto: PR
En russisk fighter-jet af typen Sukhoj SU-27 fløj faretruende tæt forbi et amerikansk rekognosceringsfly over Østersøen mandag, rapporterer flere medier. Foto: PR
Følg Samfund

Et russisk kampfly er mandag fløjet så tæt forbi et amerikansk rekognosceringsfly i luften over Østersøen, at militærkilder i den amerikanske hær kalder manøvren for 'usikker'.

Det skriver flere amerikanske medier. Herunder ABCNews og Fox.

Det russiske fly havde luft-til-luft-missiler under sine vinger, rapporteres det.

Kaptajn i US Navy, Danny Hernandez, fortæller til ABCNews, at den russiske pilot af Sukhoj SU-27-kampflyet fløj med høj fart og havde ringe kontrol med sin kraftige jet-maskine.

Her er Ruslands supervåben

Danny Hernandez er talsperson for det amerikanske militærs aktiviteter i Europa. Han fortæller, at det tætte møde med den russiske fighter-jet skete helt uprovokeret. Det er endnu uklart, om der overhovedet har været kommunikation mellem de to fly.

Ifølge Hernandez skete hændelsen mandag, da det amerikanske fly U.S. RC-135 var på en rutineopgave i internationalt luftrum over Østersøen.

Møder mellem amerikanske og russiske fly i luften sker hyppigt, men det er sjældent, at flyene kommer så tæt på hinanden, som tilfældet var mandag. Søndag meldte den russiske forsvarminister ud, at Rusland ville betragte alle amerikanske jetfly, som flyver vest om Eufrat-floden i Syrien som et potentielt mål, skriver CNN. Udmeldingen kom som reaktion på en amerikansk nedskydning af et syrisk jetfly.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby