USA: Russiske jagerfly simulerede angreb på flådefartøj

Usædvanlig provokation fra russiske kampfly i internationalt farvand

To fly af typen SU-24 har angiveligt 'simuleret angreb' på et amerikansk krigsskib i internationalt farvand. (Arkivfoto: AP)
To fly af typen SU-24 har angiveligt 'simuleret angreb' på et amerikansk krigsskib i internationalt farvand. (Arkivfoto: AP)

Selvom Den Kolde Krig formelt sluttede for mere end 25 år siden, er forholdet mellem USA og Rusland langt fra nogen solstrålehistorie.

Det kom mandag og tirsdag særligt til udtryk, da russiske SU-24 jagerfly 'adskillige gange' fløj tæt på en amerikansk destroyer. Det oplyser en kilde fra det amerikanske forsvar ifølge nyhedsbureauet AP.

Selvom de to russiske fly tilsyneladende ikke var bevæbnet med skarp ammunition, besvarede de ikke forsøg fra det amerikanske flådefartøj på at kontakte dem over radioen. Det amerikanske fartøj befandt sig på det tidspunkt i internationalt farvand, omkring 112 kilometer fra Kaliningrad.

Ifølge Reuters siger kilden fra det amerikanske forsvar, at flyene 'simulerede angreb' på flådefartøjet USS Donald Cook, og han beskriver det som den mest aggressive handling i nyere tid.

Han fortæller, at kommandøren på USS Donald Cook betragtede piloternes handlinger som værende farlige og uprofessionelle, og at det var en overtrædelse af en aftale fra 1970'erne om at undgå farlige handlinger til søs.

Rusland har endnu ikke reageret på beskyldningerne om den aggressive handling.

159 kommentarer
Vis kommentarer