USA stopper træning af irakiske styrker

Der er forhøjet beredskab hos danske udsendte efter angreb i Irak. Træning af irakiske styrker pauses

USA og dets allierede har midlertidigt stoppet træningen af irakiske styrker i en operation i Irak.

Det oplyser det tyske militær i et brev, som nyhedsbureauet Reuters har set.

I brevet fremgår det, at der er forhøjet beredskab for de styrker, som indgår i Operation Inherent Resolve, som også danske soldater er en del af.

Sådan så det ud, da USA angreb flere mål natten til fredag omkring Bagdad. Foto: Ritzau Scanpix Samfund - 4. jan. 2020 - kl. 05:51 Nyt luftangreb nær Bagdad

Stoppet sker, efter et amerikansk droneangreb i Bagdad fredag dræbte den højtstående generalmajor Qasem Soleimani, der var leder af Quds-elitestyrken i Irans Revolutionsgarde.

Fredag oplyste Forsvaret, at alle danske soldater i Irak har det godt og afventer situationen. Samtidig lød det, at beredskabet som følge af udviklingen efter angrebet på Soleimani er blevet skærpet.

- Konkret har soldaterne skærpet fokus på deres egen sikkerhed.

- Det betyder blandt andet, at de danske soldater har deres sikkerhedsudrustning med sig rundt, og at de mødes hyppigere end normalt, oplyste Forsvaret i en skriftlig kommentar.

Danske soldater har siden 2014 været til stede i Irak, hvor de som en del af Operation Inherent Resolve har bekæmpet Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Samfund - 3. jan. 2020 - kl. 08:56 USA: Forlad Irak øjeblikkeligt

De seneste år har danskerne fra al-Asad-basen vest for Bagdad især trænet og rådgivet den irakiske hær. Der er fortsat cirka 130 danske soldater udstationeret her.

Danmark bidrager desuden med cirka ti soldater - stabsofficerer - til Natos Mission Iraq i Bagdad.

Lørdag ramte et nyt luftangreb en hovedsageligt proiransk milits nord for Bagdad ifølge nyhedsbureauet AFP natten til lørdag. Det står ikke umiddelbart klart, hvem der har udført angrebet.

Irakisk stats-tv har berettet, at USA står bag, men en talsmand for den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat meddeler ifølge Reuters på Twitter, at USA ikke står bag.

20 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere