Annonce:
Annonce:

USA vil 'snarest' sende avanceret missilforsvar til Sydkorea

Som reaktion på opsendelse af Nordkoreansk raket vil USA beskytte nærområdet

USA vil 'hurtigst muligt' sende missilforsvar af typen THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) til Sydkorea. (Foto: Wikimedia Commons)
USA vil 'hurtigst muligt' sende missilforsvar af typen THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) til Sydkorea. (Foto: Wikimedia Commons)
Annonce:
Følg Samfund

USA satser på at kunne sende avanceret missilforsvar til Sydkorea 'så hurtigt som muligt'.

Så kontant lyder meldingen fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, mandag aften dansk tid, skriver flere medier.

Nordkorea affyrer langtrækkende raket

Udmeldingen kommer som reaktion på, at Nordkorea lørdag opsendte en langtrækkende raket, hvilket medførte fordømmelser fra hele verden, inklusive Nordkoreas egne allierede.

Rusland fordømmer Nordkoreas raketaffyring

USA vil derfor fremrykke de planer, de i forvejen har haft om at placere avanceret udstyr, der er i stand til at skyde fjendtlige missiler ned, i Sydkorea.

- Uden at komme med en konkret tidslinje, håber vi at kunne sætte ind så hurtigt som muligt, siger Peter Cook, talsmand for Pentagon, ifølge AFP.

- Vi begynder drøftelserne nu og i de kommende dage med sydkoreanerne, og vi forventer at det vil ske hurtigt, siger han.

Annonce:

Her ses det amerikanske luftvåben i juli sidste år teste missilforvarssystemet 'Terminal High Altitude Area Defence system'. (Video: AP)

FN-sikkerhedsråd: Sanktioner er på vej mod Nordkorea

Blandet modtagelse
USA har tidligere luftet tankerne om at etablere et missilforsvar i Sydkorea, hvilket for nylig udløste protester blandt befolkningen i hovedstaden Seoul.

På dette billede fra 1. februar ses en gruppe sydkoreanere demonstrere mod etableringen af missilforsvaret THAAD. (Foto: AP)
På dette billede fra 1. februar ses en gruppe sydkoreanere demonstrere mod etableringen af missilforsvaret THAAD. (Foto: AP)
 

Etableringen af missilforsvar blandt USA's allierede resulterer traditionelt set også i protester fra Rusland, idet de ser det som en provokation, som kan give USA mulighed for at angribe og ikke kun forsvare med systemerne. Også Kina ser skævt til overvejelserne om at etablere missilforsvar i Sydkorea.

Den nordkoreanske tv-station KRT viste søndag billeder af Kim Jong Un, som tilsyneladende overværede opsendelsen af langdistanceraketten. (Video: AP)

Satellit over Super Bowl
Weekendens raketaffyring fra Nordkorea har skabt en øget mistanke verden over om, at Nordkorea er i gang med at udvikle langtrækkende missiler.

EU's udenrigschef fordømmer Nordkorea for raket

Annonce:

Weekendens affyring resulterede dog 'kun' i en form for satellit, som nu er i kredsløb om jorden. Nordkorea selv hævder, at de nu har fire satellitter i kredsløb, men det nordamerikanske luftsikkerhedsagentur NORAD har kun registreret i alt to nordkoreanske satellitter.

Den seneste satellit fløj - formentlig som en ren tilfældighed - ind over det stadion, hvor årets udgave af Super Bowl blev spillet søndag aften lokal tid, kun en time efter kampen var forbi.

- Den passerede næsten direkte ind over Silicon Valley, hvilket er hvor jeg befinder mig og hvor stadion er, skriver Martyn Williams, der overvåger nordkoreansk teknologi, til AP.

- Overflyvningen skete klokken 20.26, efter kampen. Jeg vil kalde det en ren og skær tilfældighed, men en interessant en af slagsen, skriver han.

Ekspert: Nordkorea er bange for os

Den første af Nordkoreas bekræftede opsendelser af en satellit skete i 2012, og med weekendens opsendelse har de altså to i kredsløb om jorden. Begge satellitter er omkring 94 minutter om at flyve rundt om jorden.

I Nordkorea blev opsendelsen af langdistance-raketten fejret med fyrværkeri. (Video: AP)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: