Annonce:
Annonce:

Usædvanligt dyr er kommet til Nordsjælland

For første gang i næsten 20 år har Nordsjælland fået besøg af en elg

Her ses den vilde elg. Video: Malou London
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget? Send en sms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Nordsjælland har i disse dage besøg af en særdeles sjælden gæst.

En vild elg er nemlig blevet spottet i nærheden af Helsinge.

Det bekræfter Naturstyrelsen.

En kvindelig bilist spottede elgen nord for Helsinge torsdag aften.

- I første omgang tror hun, at det er en hest, men da hun kigger igen, kan hun se, at det ikke er en hest, men at det nok er en elg, som hun kan genkende fra andre elge, hun har set i Sverige, siger Niels Worm, vildtkonsulent i Naturstyrelsen, til Ekstra Bladet.

Bilisten tog billeder og video af elgen, og Niels Vorm kunne sammen med kollegaer siden konstatere, at der formentlig var tale om en cirka to år gammel elg af hunkøn.

- Det er altid spændende, når naturen rykker sig, og dyr koloniserer nye områder og ligefrem svømmer over Øresund, siger han.

Foto: Malou London
Foto: Malou London
 

Annonce:

Sidste elg blev ramt af tog
Det er første gang siden 1999, har der har været en bekræftet observation af en elg, der ved egen drift er kommet til Danmark, om end der i 2001, 2010 og 2012 har været rygter om elge i Nordsjælland. Det er dog ikke i nogen af de tilfælde blevet bekræftet, at der var en elg, og i flere tilfælde har der været tale om et større krondyr.

Sidst Sjælland havde besøg af en elg, endte den sine dage ved at blive ramt af et godstog mellem Roskilde og Ringsted efter at have bevæget sig rundt på Sjælland i omkring et år.

Og Naturstyrelsen er nu spændt på, hvad der vil ske med den nuværende elg.

- Den kan sagtens klare sig i Danmark, hvis ellers den får fred til det og kan undgå at blive kørt ned. Problemet er jo, at der skal flere til, hvis bestanden skal blive større, siger Niels Worm.

Foto: Malou London
Foto: Malou London
 

Foruden den nuværende gæst i Nordsjælland, indsatte man i 2015 elge i Lille Vildmose sydøst for Aalborg. Her er det planen, at bestanden på et tidspunkt skal nå op på 40 dyr.

Har du set elgen i Nordsjælland eller har oplysninger om dens færden, vil Naturstyrelsen meget gerne holdes opdateret. Du kan kontakte vildtkonsulent Niels Worm direkte enten på en mail til new@nst.dk eller på telefon 23 21 53 14.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: