Usædvanligt gemmested: Halm-stak skjulte spirende hemmelighed

Tre mænd blev i marts afsløret i en voksende forretning, gemt bag metervis af halm. Nu idømmes de fængsel

Tre engelske mænd havde gang i lidt af en forretning, gemt væk fra søgelyset bag metervis af tykke halmballer. Foto: SWNS/Polfoto
Tre engelske mænd havde gang i lidt af en forretning, gemt væk fra søgelyset bag metervis af tykke halmballer. Foto: SWNS/Polfoto

Gemt væk bag baller af halm fandt politiet i marts 2015 en temmelig velvoksen hash-fabrik til den nette værdi af 1 million pund i byen Staffordshire i England.

Bag fabrikken står tre mænd, alle mellem 51 og 64 år. Og torsdag kunne en dommer idømme de første to flere års fængselsstraf for deres ulovlige hjemme-produktion, mens den sidste formentlig kan se frem til samme skæbne.

Det skriver politikredsen i Staffordshire på deres hjemmeside.

- Vi glæder os over dagens resultat, der er resultatet af en grundig og omhyggelig undersøgelse. Vi vil ikke tolerere salg af narkotika i Staffordshire, lød det efter retssagen fra efterforskningslederen, Rob Neeson.

Se også: Danske virksomheder vil have en bid af cannabiskagen

Kæmpe omsætning
Foruden hundredvis af hashplanter og en betydelig samling af færdigproduceret hash kunne politiet under eftersøgningen af halm-hulen også beslaglægge tusindvis af pund i kontanter.

En bunke penge, der snildt kunne være vokset sig større, havde politiet ikke sat en stopper for de alternative forretningsplaner. Ifølge det engelske medie har retsmedicinere nemlig estimeret, at planterne i halm-sjkulet var i stand til at producere intet mindre end 60,5 kilo hash om året.

Ligeledes har de kunne konkludere, at flere skjulte rum var under udbygning bag halmballerne, ligesom fabrikken menes at have været i drift i mindst to år.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dette syn mødte efterforskerne, da de fik kæmpet sig ind bag massevis af halmballer. Foto: SWNS/Polfoto
Dette syn mødte efterforskerne, da de fik kæmpet sig ind bag massevis af halmballer. Foto: SWNS/Polfoto

Se også: Cannabis-skilt i Los Angeles: Hollywood ændret til Hollyweed

Usædvanligt fund
Den skjulte cannabis-fabrik, der er både professionelt lavet og spreder sig over flere rum, har overrasket selv politiet. Således kaldte Rob Neeson fabrikken for 'meget usædvanlig' efter retssagen mod de tre mænd.

- Denne omhyggeligt udvalgte og idylliske landlige plet blev udnyttet af de sagsøgte. Og der er ingen tvivl om, at dette set-up var et professionelt værk, designet til at skabe en betydelig fortjeneste ved salg af narkotika, sagde han.

Konstruktionen var så gennemtænkt, at der måtte benyttes traktorer til at fjerne store halmballer, inden indgangen overhovedet kom til syne. Inden for i skjulet havde mændene desuden opsat avancerede og hjemmelavede hydroponiske systemer til dyrkelse af planterne.

Se også: Venstre ser gerne landbruget som leverandør af cannabis

De tre hash-magere har alle erklæret sig skyldige i både produktionen og salget af det eftertragtede og euforiserende stof.

På grund af formodet kræft er den ene af de tre mænd blevet løsladt mod kaution af medicinske grunde. Han vil på et senere tidspunkt vende tilbage til retten for at blive dømt.

81 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere