USA's østkyst begynder oprydning efter snestorm

Washingtons borgmester efterlyser frivillige til at skovle sne efter stormen, der har efterladt 19 døde

Nu begynder oprydningen efter snestormen i New York. (Foto: Michael Tobiassen Hansen)
Nu begynder oprydningen efter snestormen i New York. (Foto: Michael Tobiassen Hansen)

Den enorme snestorm, der ramte USA's østkyst ved weekendens begyndelse, er søndag drevet videre ud over Atlanterhavet.

Tidligt søndag morgen lokal tid blev kørselsforbuddet i New York ophævet, og et par timer senere var de fleste tog- og buslinjer igen oppe at køre efter at have været indstillet det meste af weekenden.

Ved midnat lørdag var der faldet 68 centimeter (26,8 inches) sne i Central Park, hvilket er det næststørste snefald i byen nogensinde. I 2006 blev der målt 68 centimeter (26,9 inches), oplyser The National Weather Service.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, siger, at søndag bliver en stor oprydningsdag. Han opfordrer samtidig indbyggere til at holde sig fra gaderne, så byens vejberedskab kan rydde dem.

Samfund - 24. jan. 2016 - kl. 03:44 Snowzilla koster 15 mennesker livet

- Snemasserne vil være hos os nogen tid endnu, men det kommer til at se meget bedre ud i løbet af de næste 24 timer, siger han til ABC News ifølge Reuters.

Visse steder i New York er der faldet næsten 70 centimeter sne. (Foto: Michael Tobiassen Hansen)
Visse steder i New York er der faldet næsten 70 centimeter sne. (Foto: Michael Tobiassen Hansen)
 

Imens er der de seneste dage faldet 45,2 centimeter sne i Washington, hvilket tangerer det fjerdestørste snefald i hovedstadens historie.

2000 mennesker har allerede meldt sig til at hjælpe med at grave byen fri af sne. Ifølge borgmester Muriel Bowser er der dog brug for yderligere 4000 frivillige til at skovle sne.

Mens tusindvis af fly til og fra Washington fortsat er aflyst søndag og mandag, er flyene så småt begynde at lande i John F. Kennedy-lufthavnen i New York igen.

Der er faldet 30 centimeter sne i Central Park i New York. Billister er strandet på hovedveje. USA's østkyst er hårdt ramt. (Foto: AP) Nyheder - 23. jan. 2016 - kl. 18:25 New York-borgmester: Snestorm er blandt fem værste nogensinde

United Airlines oplyser, at selskabet gradvist vil begynde at genoptage flyvningerne til og fra Washington mandag.

Mindst 19 personer er omkommet som følge af den usædvanligt voldsomme snestorm.

Myndighederne melder om 13 dræbte i vejrrelaterede bilulykker i Arkansas, North Carolina, Kentucky, Ohio, Tennessee og Virginia lørdag. En person døde i Maryland og tre døde, da de skovlede sne i New York. To er døde som følge af nedkøling i Virginia.

Det ikoniske Times Square er blevet stort set tømt for biler, og sneen har så godt som taget over. (Foto: Michael Tobiassen Hansen) Samfund - 23. jan. 2016 - kl. 23:30 Se danskernes vilde billeder fra snedækket USA

Yderligere mistede hundredtusindvis af huse i det østlige USA strømforsyningen under stormen på grund af ødelagte elledninger.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere