Utålmodige passagerer førte til komplet metro-nedbrud

Københavns Metro har tirsdag eftermiddag stået helt stille på grund af sikkerheds-nedlukning

En del passagerer måtte ud og gå i metro-tunnelen i myldretiden. (LÆSERFOTO)
En del passagerer måtte ud og gå i metro-tunnelen i myldretiden. (LÆSERFOTO)

Turen hjem fra arbejde i myldretiden har i dag taget en del længere tid end forventet for masse københavnere, efter at metroen har været ramt af totalt nedbrud.

Det oplyser metroselskabet til Ekstra Bladet.

- Driften har været nede siden omkring klokken 16. Først på grund af et teknisk problem ved Forum, og så fordi en del passagerer gik ud af togene, og så stopper hele strækningen jo desværre, siger Jette Clausen, kommunikationschef i Metro Service, til Ekstra Bladet.

En læser oplyser til Ekstra Bladet, at folk hev i nødåbningen til dørene i et tog, fordi det blev for varmt i det stillestående tog, og ifølge flere andre læsere blev det så indelukket i toget, at det dukkede på ruderne og ilten i toget blev knap.

Jette Clausen oplyser ligeledes, at det var utålmodighed med den lange ventetid i det stillestående tog, der førte til, at passagerne endte med at forlade toget.

Strøm slået fra
En automatik sikrer, at kørestrømmen bliver slået fra på hele strækningen, så snart nogen begiver sig ud på sporet, og derfor blev hele metronettet lagt ned.

- Vi har været nødt til at lave en sporinspektion for at sikre os, at der ikke er passagerer på sporet mere, hvorefter vi har måttet køre en kontrolkørsel, inden vi har kunnet starte trafikken op igen, siger kommunikationschefen.

Hun beklager på vegne af metroselskabet de mange gener, som passagererne har oplevet.

- Det generer desværre rigtig mange, når det sker i myldretiden, og det er vi naturligvis meget kede af, siger hun.

Omkring klokken 18 er driften på metroen så småt ved at blive genoptaget, selvom der stadig vil være forstyrrelser i driften et stykke tid endnu.

- Vi er ved at genopstarte driften på dele af strækningen og i etaper. Først Vanløse til Nørreport og Vestamager til Lergravsparken, og derefter det midterste stykke, men der skal flettes en del tog, for vi har haft alle togene ind til myldretid, siger Jette Clausen.