Utilfredse unge kan stemme Sydkoreas regering fra magten

Præsident Park Geun-hyes konservative parti har mistet popularitet som følge af arbejdsløshed og stor gæld

Sydkoreas konservative regeringsparti står til at tabe sit flertal ved onsdagens parlamentsvalg. Det viser tre tv-stationers valgstedsmålinger, hvor vælgere bliver spurgt om, hvad de har stemt.

Målingerne forudsiger, at Saenuri Party vil få mellem 118 og 147 pladser i Nationalforsamlingen, som i alt har 300 pladser.

Oppositionspartiet Minjoo Partiet ventes at få mellem 97 og 128 pladser, mens det lille oppositionsparti Folkepartiet står til at vinde mellem 31 og 43 pladser.

- Selvfølgelig er vi bekymrede over udfaldene af valgstedsmålingerne, men vi vil roligt afvente optællingen af stemmer, siger en talsmand for Saenuri's parlamentsgruppe, Won Yoo-Chul.

Saenuri-partiet havde håbet at blive styrket ved valget, hvor der stemmes ved næsten 14.000 valgsteder.

Valgkampen er blevet overskygget af trusler fra Nordkorea og et stort antal økonomiske udfordringer.

Den udenrigspolitiske linje i Sydkorea er koncentreret i præsidentembedet, og valget til Nationalforsamlingen domineres normalt af indenrigspolitik.

Præsident Park Geun-hye er på vej ind i sin sidste præsidentperiode, og hun har sammen med sit konservative Saenuri mistet popularitet som følge af øget arbejdsledighed, faldende eksport og en foruroligende stor gæld.

Utilfredsheden er stærkest blandt Sydkoreas unge, da arbejdsledigheden blandt sydkoreanere i alderen 15 til 29 år er rekordhøj, og oppositionen har forsøgt at gøre valget til en folkeafstemning om Parks økonomiske politik.

Den universitetsuddannede Kate Kim, der er 25 år, siger, at ledigheden har fået hende og mange af hendes tidligere politisk apatiske venner til at bruge deres stemmeret.

- Det er første gang, jeg stemmer. Vores land trænger desperat til forandring - specielt for unge og arbejdsledige, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer