Utrolig fejl: Læger foretog hjerneoperation på forkert patient

Fire medarbejdere på et hospital i Kenya er blevet suspenderet, fordi de har foretaget en hjerneoperation på den forkerte patient

CEO Lily Koros havde svært ved at forklare den absurde fejltagelse.
Følg Samfund

På Kenyatta National Hospital i Nairobi skete der i sidste weekend en utrolig fejl. En patient var indlagt med en blodprop i hjernen, imens en anden var indlagt med en ufarlig hævelse.

Da patienten med blodproppen havde ligget på operationsbordet i adskillige timer, og lå med et åbent kranie, opdagede lægerne, at manden på operationsbordet ikke havde nogen blodprop. De havde nemlig opereret på den forkerte patient. Det skriver BBC.

Patienten i bedring
Hospitalet oplyser, at patienten er i bedring efter den fejlslagne operation, og at en undersøgelse af behandlingsforløbet er blevet sat i værk.

Efter den absurde hændelse har hospitalets chef, Lily Koros, udtalt, at hun beklager forløbet, og at hospitalet har gjort alt for at sikre patientens sikkerhed.

- Vi kan med glæde informere, at patienten er i bedring, siger hun.

Ikke første skandale
Hun forklarede desuden, at fire medarbejdere efterfølgende var blevet suspenderet. Det drejede sig om en neurokirurg, to sygeplejersker og en narkoselæge.

Få timer senere udtalte den kenyanske sundhedsminister, Sicily Kariuki, at også Lily Koros - hospitalets chef - var blevet suspenderet.

Sagen om ombytningen af de to patienter sker blot seks uger efter, at det kenyanske hospital sidst blev ramt af en skandale. Der lød anklagerne på, at flere nybagte mødre var blevet voldtaget på hospitalet.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+