Utrolig forvandling: Hun tabte sig 115 kilo og har lige gennemført en halv ironman

For to år siden vejede 29-årig kvinde 184 kilo og fik at vide, at hun ville dø, før hun fyldte 35, hvis hun ikke ændrede sit liv - men det gjorde hun

Sådan så Elana ud, da hun i søndags gennemførte en halv ironman. (Foto: Facebook)
Sådan så Elana ud, da hun i søndags gennemførte en halv ironman. (Foto: Facebook)
Følg Samfund

Hun vejede 184 kilo. Hun led af type 2 diabetes, og hun spiste junkfood på alle ugens syv dage. Men så gik hun til lægen og fik at vide, at hun ville dø, før hun fyldte 35 år, hvis hun ikke ændrede sit liv drastisk.

Således var de hårde kendsgerninger for den 29-årige australske kvinde Elena Goodall i 2015, før hun gik til lægen i byen Cairns.

- Min læge spurgte mig, hvad jeg vejede, men jeg vidste det ikke. Jeg vidste, at jeg var tung, men jeg vejede aldrig mig selv. Men da jeg hoppede op på den digitale vægte hos lægen meldte den 'fejl', fordi jeg simpelthen var for tung til vægten. Jeg var nødt til at blive vejet på en industri-vægt, hvor jeg fandt ud af, at jeg vejede 184 kilo, fortæller Elena Goodall til Daily Mail Australia..

Den 29-årige australier har også oprettet en hjemmeside på facebook med titlen Elle's Journey To Good Health, hvor hun dokumenterer sit store vægttab og sin nye livsstil. Her fortæller hun, at hun var chokeret og forbavset over, hvor slemt det stod til med hendes krop og hendes helbred i 2015.

Jeg kunne ikke binde mine snørebånd
- Jeg kunne næsten ikke noget dengang. Jeg kunne ikke engang binde snørrebåndene på mine sko.  Jeg kunne heller ikke sætte mig ned på gulvet, fordi det ville være umuligt for mig at rejse mig op igen.

- Jeg spiste junkfood på alle ugens syv dage. Det føltes som et langt måltid. Jeg var afhængig af junkfood og kunne slet ikke stoppe. Det var som et narkotika. Det var slemt.

Således har Elena skrevet om sin 'tunge' tid på facebook.

Fedme-operation
Men efter besøget hos lægen i 2015, hvor Elena mere eller mindre fik en dødsdom, besluttede hun at ændre sit liv fuldkomment, og hun sagde i første omgang ja til at gøre noget ved sit problem ved hjælp af en gastrisk fedme-operation.

- Det blev ændringen, der reddede mit liv, fortæller Elena, der i løbet af halvandet år tabte sig 115 kilo og røg ned på en vægt på 69 kilo.

Men det var ikke nok for Elena bare at tabe sig. Hun ville beholde sin nye vægt og stræbte nu efter at leve et sundt liv, hvor hun var i god form og både sund og stærk. Så derfor besluttede Elena sig til at træne sig op til at gennemføre en halv ironman. En idrætsgren, hvor man på en dag skal gennemføre to kilometer svøming, 90 kilometer på cykel samt løbe 21,1 kilometer.

- Jeg holdt vægttabet ved lige gennem min træning og diæt. Jeg stoppede med at spise junkfood og tilberedte selv alle mine måltider, fortæller Elena.

Kronen på værket
Og i søndags fik hun sat kronen på værket af sin drastiske ændring, da hun gennemførte en halv ironman i Australien. Efter sejren skrev Elena på sin facebook med et glimt i øjet:

- Jeg har gennemført. Lad være med at spørge mig, hvordan jeg har det lige nu, men spørg mig, når jeg igen er i stand til at gå på benene.

Men det sunde eventyr er slet ikke slut for Elena endnu. Hun vil nemlig til december udføre en rigtig Ironman, hvor man skal svømme fire kilometer, cykle 180 kilometer og slutte af med et marathon-løb på 42,2 kilometer.

 

 

 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.