Utrolig video: Gigantisk ildkugle filmet på nattehimlen

Overvågningskamera på taget af hospital filmede det fascinerende syn. Se det herunder

Et overvågninsgkamera på Royal Adelaide Hospitals helikopterplatform fangede disse optagelser af meteoren. Video: SA Health.

Mange indbyggere i de australske delstater Victoria og South Australia blev vidner til et spektakulært syn tirsdag 21. maj, da en gigantisk ildkugle kortvarigt oplyste nattehimlen, beretter australske ABC.

- Hele nattehimlen lyste op i en skinnende orange farve, med hvad der lignede en komet med flammer, der skød væk fra Jorden og ud i atmosfæren, fortæller øjenvidnet Katie Wahlheim om det utrolige syn.

Katie Wahlheim tager dog en lille smule fejl i sine observationer. Ifølge en ekspert var der nemlig ikke tale om en komet, men derimod en meteor.

- Det er ganske tydeligt en meteor. Den er skabt af en lille asteroide, der er begyndt at fordampe på himlen over South Australia, fortæller astronom David Finlay, som føler sig ret sikker på, at kometen har overlevet turen gennem atmosfæren.

- Ud fra alle foreløbige indikationer, de dasham-optagelser får vi ind, og ikke mindst det overlydsbrag, der blev optaget, får det os til at tro, at den har overlevet hele vejen ned til jorden. Det kommer bare an på hvor den landede, lyder det fra astronomen.

45 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere