Utrolige billeder: Vilde dyr indtager mennesketomme byer

Verden over har mange lande lukket helt eller delvist ned, og de få mennesker og biler på gaderne betyder, at flere vilde dyr bevæger sig ind i byerne

For nogle dyr betyder coronakrisen, at deres sædvanlige fødekilder forsvinder. Det gælder for eksempel disse makakaber i Thailand, som er vant til at blive fodret af turister. Video: Privat
Følg Samfund

Under coronapandemien er de fleste mennesker indendørs rundt om i verden. Det har været mindre lukrativt for de fysiske butikker, men der er nogen, der nyder rigtig godt af det.

Det er de vilde dyr, som har indtaget de mennesketomme arealer.

Ekstra Bladet har samlet nogle af de mest mærkværdige øjeblikke, hvor naturen gjorde sin entré på de normalt menneskefyldte områder.

Dyrene kommer tæt på
På den franske ø Corsica har vildsvin fundet vej ind i byen Ajaccio. Her spiser de af græsset tæt på en boligblok, hvilket de kan gøre i fred og ro på grund af restriktionerne i Frankrig, der holder folk inden døre.

I Israel har de ligeledes lukket store dele af landet ned, og i storbyen Tel Aviv betyder det, at sjakaler kan bevæge sig længere ind i byen i deres søgen efter føde. Her nyder en sjakal vejret i Yarkon Park.

I Polen har fire store europæiske rådyr bevæget sig ind i byen Zakopane i det sydlige Polen, hvor de bevæger sig forbi en tankstation på et mennesketomt fortov.

I Yosemite National Park har en prærieulv lagt sig godt til rette på en parkeringsplads i parken, som ellers plejer at være fyldt med biler og mennesker på grund af den smukke udsigt.

Foto: National Park Service
Foto: National Park Service

I asiatiske lande har man haft problemer med, at de aber, som tidligere blev fodret af turister, leder efter mad andre steder i turisternes fravær. Denne mand lader pænt aberne spise fra ladet på hans motorcykel i New Delhi i Indien.

Foto: MONEY SHARMA / Ritzau Scanpix
Foto: MONEY SHARMA / Ritzau Scanpix

En hjort har bevæget sig ind i byen Trincomalee i det nordøstlige Sri Lanka. De lokale i byen plejer at fodre hjortene, som bevæger sig i flokke omkring byen, men da ingen fodrer dem i øjeblikket, vandrer de ind i den tomme by.

Foto: STR / Ritzau Scanpix
Foto: STR / Ritzau Scanpix

I Argentina har søløver indtaget Mar del Plata-havnen omkring 400 kilometer syd for Buenos Aires, som normalt er fyldt med mennesker.

Foto: MARA SOSTI / Ritzau Scanpix
Foto: MARA SOSTI / Ritzau Scanpix

Tidligere har Ekstra Bladet blandt andet beskrevet, hvordan en vandmand har fået frit spil i Venedigs kanaler, mens en gruppe får indtog en McDonald's i Wales. Læse mere om det her:

Se vandmand boltre sig i Venedigs kanaler

Usædvanligt syn: Fårene indtog McD

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind