Uvejr har kurs mod Danmark: Festivalgæster evakueret i Tyskland

Der er fredag aften vejralarm i store dele af Tyskland. 75.000 gæster fik afbrudt festival tidligt fredag aften.

Flere end 100.000 tyske festivalgæster er fredag aften blevet evakueret på grund af vejret. Billedet er fra før evakueringen. Foto: AP
Flere end 100.000 tyske festivalgæster er fredag aften blevet evakueret på grund af vejret. Billedet er fra før evakueringen. Foto: AP

Har uvejret ramt, hvor du er, så hører vi gerne fra dig på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Uvejret, der fredag aften har kurs mod Danmark, har tidligere fredag medført vejralarm i store dele af Tyskland, hvor skybrud, torden og storm har raseret flere steder.

Det skriver Bild Zeitung.

Det har ført til overvømmelser af kældre i den sydvestlige og centrale del af Tyskland. Der er kraftig torden og flere lynnedslag i Schleswig-Holstein, og også de to mellemstore musikfestivaler 'Hurricane' og Southside i Baden Württemberg med tilsammen flere end 100.000 festivalgæster har mærket vejrgudernes rasen.

- Vi afbryder de næste to timer alle koncerter på grund af uvejret, skriver arrangøren og understreger, at meldingen ikke gælder en total aflysning af hele festivalen, der varer indtil på søndag.

Og på Hurricane-festivalen opfordrer festivalledelsen tidligt fredag aften på twitter de mange gæster til at søge tilflugt i deres biler.

Der var ellers dejligt sommervejr med 30 grader, da festivalen begyndte torsdag. Men ved 20-tiden begyndte det at regne og tordne, skriver Bild.

- Vær sød at forlade festivalpladsen og søg tilflugt i jeres køretøjer. Tag andre festivalgæster med, skrev festivalledelsen på Facebook.

Læs om muligheden for skybrud og torden under Tinderbox i Odense fredag aften her:

Torsdag aftens uvejr over det østlige Danmark så en overgang også ud til at ramme Tinderbox, men på uforklarlig vis slap de 40.000 for videre tiltale. Nu vender skyerne og risikoen for uvejr tilbage. Foto: Anthon Unger DK MusikNYT Risiko for monsterregn på Tinderbox: I var pivheldige i går

På Hurricane-festivalen i det sydvestlige Tyskland er festivaldeltagerne fredag aften blevet opfordret til at søge tilflugt i biler. Foto: AP
På Hurricane-festivalen i det sydvestlige Tyskland er festivaldeltagerne fredag aften blevet opfordret til at søge tilflugt i biler. Foto: AP

Dige er ved at bryde sammen
Det er skybrud, storm og også hagl, som er årsag til vejralarmen. I andre dele af Tyskland står brand- og redningstjenester klar til at rykke ud.

Fredag eftermiddag meldte den tyske vejrtjeneste (DWD) om voldsomt vejr i det centrale Tyskland og i Niedersachsen. Og der er også meldinger om uvejr i Rheinland-Pfalz.

Diget i Issel i Kreis Wesel truer desuden med at bryde sammen. 134 brandfolk fra Krefeld i Mönchengladbach er på vej med 27 brandkøretøjer for at bistå med redningsarbejdet på stedet.

- Det ustabile vejrlig er en seriøs udfordring for digets evne til at holde, siger en ansat i beredskabet til Bild.

Svære regnskyl har også oversvømmet omkring 60 ejendomme i Stromberg tæt på Frankfurt am Main. De fleste af beboerne er blevet reddet fra deres ejendomme i både, fortæller Philipp Köhler, der er fra krisestaben i Bad Kreuznach.

Se en video fra gaderne i Stromberg på denne twittervideo:

- Men der er flere mennesker, der ikke har kunnet komme ud af deres huse, siger han.

Det var også vildt i Danmark natten til fredag. Her et foto af et monsterlyn over København. Foto: Kenneth Meyer
Det var også vildt i Danmark natten til fredag. Her et foto af et monsterlyn over København. Foto: Kenneth Meyer

Den tyske indenrigsminister Roger Lewentz besøgte området tidligere fredag.

- Vandet er kommet ganske hurtigt, sagde han.

På et tidspunkt var der to meter vand i gaderne. Og så løb vandet væk.

- Men mudderet bliver tilbage, sagde Lewentz til Bild under besøget.

17-årig cyklist trafikdræbt i Tyskland
I det nordvestlige Tyskland er der også skader efter fredagens uvejr.

Nattens uvejr fanget af Ekstra Bladets fotograf i Københavns(Foto: Kenneth Meyer) Samfund Tordenskrald og skybrud vender tilbage: Det bliver værre end forventet

Træer er væltet, og kældre står under vand, melder Bild. I Sendenhorst i Nordrhein-Westphalen mistede en familie taget på deres hus efter et lynnedslag satte ild til huset. Og i Krefeld brændte taget på et flerfamilieshus efter endnu et lynnedslag. Og i Borken og Wesel er der indkaldt ekstra mandskab til at håndtere skybrud og miljøindsats mod højvande i vandløb.

I Dinslaken i Nordrhein-Westphalen døde en 17-årig cyklist fredag morgen efter et uheld i et vejkryds, hvor trafiksignalet ikke fungerede på grund af gårsdagens uvejr, der ramte Danmark natten til fredag. Ifølge politiet blev den unge mand ramt af en lastbil.

Flere steder i landet fik skybrud. Læserfoto Samfund Van(d)vidsvejr: 23 år gammel rekord slået i aftes

Der er ifølge Bild flere meldinger om tagbrande i Schleswig-Holstein og i Niedersachsen fredag aften. Årsagen er sandsynligvis lynnedslag.

I Danmark forventer DMI, at uvejret, som har samlet kræfter i Tyskland, rammer sent fredag aften i den østlige del af landet og varer ved helt indtil lørdag morgen klokken 8.

14 kommentarer
Vis kommentarer