V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration

Det er misforstået hensyn, når en svømmeklub lader nydanske piger gå til svømning uden drenge, lyder det

Arkivfoto: Ole Lind/Jyllands-Posten
Arkivfoto: Ole Lind/Jyllands-Posten

Hovedstadens Svømmeklub tager de forkerte hensyn, når de tillader piger med indvandrerbaggrund at gå til svømning uden drenge på holdet.

Det siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, efter at det i Berlingske er kommet frem, at svømmeklubben kønsopdeler undervisningen. Det har fået flere hundrede piger fra det socialt udsatte boligområde Tingbjerg til at starte til svømning.

Ud over kønsopdeling har svømmehallen har sløret vinduespartierne og indkøbt såkaldte burkinier til de piger, der ønsker at tage uddannelsen som svømmetræner, hvor kønsopdeling ikke kan forventes.

Ekstra Bladets Opinion-debattør Geeti Amiri er utilfreds med initiativet. (Foto: Polfoto) Samfund Nydanske piger kønsopdeles ved svømning: - Det er helt grotesk

Men det er helt forkert, mener Jakob Ellemann-Jensen.

- Det her er et af de misforstået hensyn, som vi har taget de sidste 40 år, som har fået hele integrationsindsatsen til at slå fejl. Jeg forstår godt tankegangen, men man gør de mennesker en bjørnetjeneste.

Integration vigtigere end svømmefærdigheder

- I Danmark kan man godt gå i svømmehallen uden risiko for at blive forulempet og være nervøs for at møde en dreng. For sådan gør vi i Danmark, og det bliver man nødt til at acceptere, når man lever i det danske samfund, siger han.

- Hvis nu det kan få flere af de her piger til at gå i svømning, hvorfor er det så stort et problem?

- Det er vigtigere at få pigerne integreret, end det er at lære dem at svømme.

Siden svømmetræningen som et projekt blev kønsopdelt i 2013 er i alt 246 nydanske piger begyndt til svømning. Derudover er fire nydanske piger blevet svømmetrænere, mens 12 er blevet hjælpetrænere.

Og selv om det selvfølgelig ville være ærgerligt, hvis pigerne stopper, hvis man ophævede kønsopdelingen, mener Jakob Ellemann-Jensen, at det er et dybt misforstået hensyn til mennesker.

- Det handler om, hvorvidt man ønsker at være en del af det danske samfund. Det kan godt være, at det her bare et lille hjørne, men det er meget væsentligt i Danmark, at der er ligestilling mellem kønnene.

- At man kan gå i en offentlig svømmehal, selv om der er mennesker af det andet køn, er at være en del af det danske samfund, siger han.

52 kommentarer
Vis kommentarer