V-politiker om hjemmehjælp: Vi fører ikke nok tilsyn

Caroline Stage Olsen fra Sundhed- og Omsorgsudvalget i Københavns kommune erkender, at tilsyn ikke bliver ført ordentligt

Se interview med Venstres ordfører for Sundhed og Omsorg i Københavns kommune, Caroline Stage Olsen

Har du erfaringer med hjemmehjælp? Ekstra Bladet sætter fokus på de ældre og svage i Danmark. Og vi har brug for din hjælp. Skriv til os eller send billeder til peo@eb.dk eller kj@eb.dk, hvis du kender til forhold, vi bør kigge nærmere på.

Ekstra Bladet kunne mandag afsløre, at det private plejefirma Kærkommen svigter borgere med tilknyttet hjemmehjælp i Københavns kommune.

Kærkommen er hyret af flere kommuner i Danmark til at varetage hjemmeplejen for kommunen. Deriblandt København.

Den tidligere hjemmehjælper sagde selv op i slutningen af 2014, da hun ikke kunne stå inde for sit arbejde. (Foto: Linda Johansen) Samfund Privat firma svigter: Umuligt at nå at passe de ældre og svage

Vi har forsøgt at få en forklaring fra Sundhed og Omsorgsborgmester i København, Ninna Thomsen (SF), men det har ikke været muligt.

I stedet har vi snakket med Venstres ordfører for Sundhed og Omsorg i Københavns kommune, Caroline Stage Olsen.

- At høre de her historier, er jo hjertegribende, siger Caroline, der også er medlem af Sundhed- og Omsorgsudvalget i kommunen.

Københavns kommune skal føre tilsyn med Kærkommen, men det er tilsyneladende ikke blevet gjort ordenligt.

- Jeg er helt enig, siger Caroline Stage Olsen.

- Jeg har bedt om en redegørelse fra Ninna Thomsen. Men at vi får det at vide gennem Ekstra Bladet og ikke kommunen, er slet ikke i orden, siger hun.

Selv om Suzan har brug for rutine i sin hverdag, har der siden juli sidste år været 13 forskellige hjemmehjælpere hos hende. (Foto: Anthon Unger) Samfund Hjerneskadede Suzan: Jeg føler mig som en stor besparelse

Se klippet med Caroline Stage Olsen over artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer