V ser danske uddannelser som en vare der kan sælges i udlandet

Der ligger et stort indtjeningspotentiale i at sælge danske uddannelser til udlandet, lyder det fra Venstre

Der ligger en potentiel guldgrube og venter på danske uddannelsesinstitutioner, hvis de eksporterer konceptet bag deres uddannelser til udlandet.

Det siger Venstres uddannelses- og forskningsordfører Jakob Engel-Schmidt.

- Lande, vi sammenligner os med, eksempelvis Finland, England og Australien, omsætter for milliardbeløb ved at sælge uddannelser som eksportvare i udlandet. Nogle få danske uddannelsesinstitutioner gør det samme, men desværre er vi et stykke bagefter, siger Jakob Engel-Schmidt.

Han har stillet en række spørgsmål til uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) for at få belyst, om der er nogle barrierer, som forhindrer danske uddannelsesinstitutioner i at sælge uddannelser til udlandet.

Jakob Engel-Schmidt forestiller sig, at danske uddannelsesinstitutioner etablerer lokale filialer eller laver samarbejdsaftaler med uddannelsesinstitutioner i andre lande.

Det vil ifølge ordføreren kaste både indtægter og job af sig på de danske uddannelsesinstitutioner, som ofte slås med en stram økonomi.

Han ser især de hastigt voksende økonomier i Sydøstasien som et oplagt mål.

- Den kultur, vi har herhjemme, har aldrig set uddannelse som en vare. Men resten af verden er altså vokset op med, at uddannelse er noget, man betaler for. Og der har vi en vare, som mange gerne vil betale for, siger Jakob Engel-Schmidt.

Nogle få danske uddannelsesinstitutioner har erfaringer med at eksportere deres uddannelser til udlandet. Det drejer sig ifølge Jakob Engel-Schmidt blandt andet om SOSU Silkeborg samt Niels Brock i København.

5 kommentarer
Vis kommentarer