Våben-gigant er gået konkurs

Våbenproducenten Colt, der revolutionerede Det Vilde Vesten og er kendt fra film, har indgivet konkursbegæring, men fortsætter alligevel produktionen

Der er ikke mange gamle western-film, hvor den kendte Colt-pistol ikke er en del af begivenhederne. (Foto: AP)
Der er ikke mange gamle western-film, hvor den kendte Colt-pistol ikke er en del af begivenhederne. (Foto: AP)

Det kendte firma bag "våbnet, der vandt Vesten" annoncerede mandag, at det har indgivet en konkursbegæring på grund af faldende salg og manglende statslige bestillinger.

Colt Defense har eksisteret i 179 år, og virksomhedens pistoler og rifler har gennem tiden været en vigtig del af fortællingen om livet i Det Vilde Vesten.

I dag står Colt bag flere populære militærrifler såvel som en række andre våben, men virksomheden har indgivet konkursbegæring, efter at kreditorer afviste at omstrukturere våbenproducentens gæld.

Kreditorerne er dog enige om at indskyde 20 millioner dollar (omkring 133 millioner kroner), så produktionen bliver holdt kørende.

Keith Maib, ansvarlig for omstrukturering ved Colt, siger, at en konkursbegæring "ikke var vores første løsning, og vi tager ikke let på det. Vi er dog sikre på, at det er den bedste vej at gå fremad".

I USA er "chapter 11" en form for konkurs, som involverer, at virksomheden omstrukturerer dens gæld, så den kan betales tilbage.

Efter det kan virksomheden fortsætte sit virke.

Ifølge Maib kan planen gøre det muligt at vinde fodfæste i en besværlig, men opnåelig kovending.

I henhold til planen regner Colt med at "sætte skub i salget" af dens forretningsaktiviteter til investeringsfonden Sciens Capital Management, som er hovedaktionæren i Colt Defense.

Våbenproducenten forventer, at processen kan vare 60 til 90 dage.

I 1836 grundlagde Samuel Colt firmaet og revolutionerede våbenindustrien.

Colt Defense producerer blandt andet M4 og M16-rifler til det amerikanske og til udenlandsk militær.

56 kommentarer
Vis kommentarer