Annonce:
Annonce:

Våbenhandler i Ferguson: - Vi ser frygten i folks øjne...

Ekstra Bladet besøger travl våbenhandler, hvor salget på visse dage er steget med 300 procent

Annonce:
Følg Samfund

FERGUSON, MISSOURI, USA (Ekstra Bladet): Det er søndag. Men Steven King har drønende travlt. Ikke kun skal han servicere de sædvanlige weekendkunder, der kommer for at snuse rundt blandt Colts og Uzi’er eller for at træne deres skudøje på skydebanen.

For ligesom de forrige fortravlede uger skal han tage sig af adskillige nye førstegangs-købende våbenkunder i sin forretning Metro Shooting Supplies i Bridgeton, Missouri.

Trods cirka 10 kilometers afstand til brændpunkterne i Ferguson, hvor voldsomme demonstrationer har fundet sted siden drabet på den sorte, 18-årige Michael Brown, som blev skudt af en hvid betjent, er våbensalget nemlig steget eksplosivt de sidste uger.

Tiltalt eller ej – her er de to scenarier for Fergusons fremtid  

Annonce:

Afventer afgørelse - med våbenkøb
- Siden 5. november, hvor myndighederne sagde, at man kunne forvente en afgørelse fra storjuryen første gang, har vi set et boom i salget. Hvor vi tidligere solgte omkring 15-20 pistoler om dagen, er vi nu oppe på mellem 25-50. De sidste weekender har vi solgt over 100 våben pr. weekend. Nogle dage er våbensalget steget med 300 procent, fortæller Steven King, indimellem han haster rundt mellem sine kunder.

Og dem er der masser af, selvom der er tale om en ekstremt regnfyldt søndag. Det gælder unge muskuløse mænd til midaldrende fædre og ældre rynkede herrer. Hvide husmødre på besøg på skydebanen for første gang, teenagere i selskab med forældre samt det sorte kærestepar, der nøjsomt bliver guidet gennem rækkerne af håndvåben i disken.

Balladen i Ferguson: Få overblikket her

Politiet bygger barrikader før Ferguson-afgørelse  

Vi ser frygten i deres øjne
- Vi har enlige mødre, der køber pistoler for at beskytte deres familier. Vi har ældre - den ældste indtil videre var vist 91 år. Vi har bestyrelsesledere. Det er hvide, sorte, latinoer og asiatere. Det er ud over race, køn og sociale skel. Alle er bare bange lige nu, forklarer Steven King.

Annonce:

Samme eksplosion i salget oplever også andre våbenhandlere i nærheden. Selv hos supermarkedskæden Wallmart, hvor man bevidst har fjernet ammunitionslageret fra hylderne (men stadig sælger det), melder man ifølge lokale medier for høj interesse.

- Du kan se frygten i øjnene på alle, der kommer herind. De er bange for,  at der skal ske noget med deres kære, lyder erfaringen fra den tidligere politimand.

En ung hvid fyr, der netop har købt en pistol, indskyder: - Situationen er i hvert fald ikke med til at holde en tilbage.

Fort Ferguson - frygtens by

Vores chancer er bedre med en pistol
Lori Huddleston, som vi møder i forretningen, har været på skydebanen for første gang. Hun er i selskab med datteren Maureen, og det er kun få uger siden, Lori købte sin første pistol.

- Det er på grund af den nuværende situation. Vi bor i Ferguson. Ved de sidste uroligheder blev alle forretninger rundt om vores hus røvet og udsat for hærværk. Hvis vi ikke har en pistol, og der er nogle, der bryder ind, så har vi langt dårligere chancer for at klare os, siger hun.

Annonce:

Hverken hun eller datteren kan dog huske, hvilken model de nu ejer og får hjælp af Loris ægtemand, der oplyser, at der er tale om en Glock 17.

Fort Ferguson: Demonstranter vil tvinge Ameri-KKK-a til at gå i stå

Har lavet en flugtplan
Hele familien frygter, at vrede demonstranter og aktivister vil lade deres frustrationer gå ud over de private hjem også. Af samme årsag har hele familien Huddleston, der endda har udeboende børn, lavet en sikkerhedsplan.

- Vi har aftalt med vores børn, hvor vi skal mødes. Hvilket nr. vi skal ringe på. Vi har fyldt vores mobilehome med varer. Vi tager vores hunde med, og så kører vi afsted og forlader området, hvis det bliver nødvendigt, forklarer Lori.

I det samme kommer hendes mand forbi og sikrer sig, at vi – af sikkerhedsmæssige årsager - ikke offentliggør deres adresse i Ferguson.

Ferguson: Vil de have krig, så får de krig

Annonce:

Kvinde skød sig selv ved fejl
Politi og myndigheder frygter voldsomme uroligheder, når afgørelsen om politimanden Darren Wilsons fremtid bliver offentliggjort. I weekenden blev to personer - angiveligt med tilknytning til organisationen De Sorte Pantere - anholdt for våbenbesiddelse og/eller forsøg på at fremstille rørbomber til de kommende demonstrationer.

Butiksdrivende forskanser facaderne med plader og .. med skydevåben under disken. Fredag blev en 26-årig kvinde, der netop havde købt et skydevåben med sin kæreste dræbt ved et uheld.

På vej hjem i bilen viftede hun efter sigende for sjov med pistolen, hvilket fik kæresten til at dukke sig og køre galt. Ved sammenstødet med en anden bil gik pistolen af og ramte kvinden i hovedet. Hendes liv stod ikke til at redde.

Politiet bygger barrikader før Ferguson-afgørelse  

Skidt for forretningen - trods alt
Det er lige præcis derfor, at Steven King understreger, hvor meget de gør deres kunder opmærksom på sikkerheden omkring våbene.

- Det er godt for forretningen, men det er også skidt, fordi vi er her for sporten – og folk køber våbnene til selvforsvar, siger Steven King, inden han igen haster retur til nye kunder i biksen.

Annonce:

Det er fortsat uvist, hvornår den hemmelige storjury offentliggør afgørelsen om tiltalespørgsmålet mod Darren Wilson.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: