Vådserviet stammer måske fra forsvundet malaysisk fly

Men sandsynligheden for at vådservietten giver nye spor er minimal, mener eksperter

En vådserviet med 'Malaysian Airlines' mærke er blevet fundet på en strand i Australien. Det giver fornyet håb om, at det forsvundne fly MH370 måske bliver fundet, men sandsynligheden for at vådservietten giver nye spor er minimal, mener eksperter.

Et australsk par fandt den åbne vådserviet i en lille pakke på 6 gange 8 cm, da de gik tur på stranden i Cervantes, ca 200 km nord for Perth i det vestlige Australien den 2. juli. Nyheden om fundet er dog først kommet frem i denne uge, skriver den australske TV station 9 News tirsdag.

Parret indleverede vådservietten til politiet, som har sendt den til test i Canberra for at se, om den kan spores til den forsvundne Malaysian Airlines MH370.

Myndighederne mener dog, det er usandsynligt, at man kan spore servietten specifikt til flyet, fordi den kan ende langt væk uden at blive beskadiget.

Ca. 120.000 kvadratkilometer hav at eftersøge
MH370 forsvandt for over et år siden, den 8. marts 2014, med 239 passagerer på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Efterforskere gennemsøger stadig det Indiske Ocean, men der er endnu ikke fundet spor af flyet eller dets passagerer.

Se også: Et år efter MH370: Overvågning af fly er skærpet

Et område af havet på over 4.5 millioner kvadratkilometer er allerede blevet undersøgt. Fire skibe er halvvejs med at undersøge et område på 60.000 kvadratkilometer.

Den første store rapport om flyets forsvinden udkom søndag, men afslørede ikke nogen spor om, hvorfor flyet afveg så drastisk fra dets oprindelige kurs, skriver avisen the Independent.

Krig & katastrofer - 8. mar. 2015 - kl. 09:16 Rapport om MH370-fly: Lokaliseringsbøje virkede ikke

Australiens premierminister, Tony Abbott er dog stadig sikker på, at men engang finder flyet.

- Vi er i gang med at gennemsøge et område på 60.000 kvadratkilometer. Hvis det ikke fører til noget er der 60.000 kvadratkilometer mere, vi har til hensigt at eftersøge, og som sagt er vi ret sikre på, at vi finder det, siger han.

Se også: Officielt: MH370 var en ulykke - 239 er døde

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere