Vaccine mod zika virker usandsynlig i de næste par år

Forsøg på mennesker kan måske allerede påbegyndes til sommer, lyder det fra USA's sundhedsmyndigheder

Der er ikke en vaccine mod den farlige zikavirus lige rundt om hjørnet, selv om påbegyndelsen af forsøg på mennesker allerede kan ske til sommer.

Det fortæller talspersoner fra de amerikanske sundhedsmyndigheder mandag aften ifølge Reuters.

Ifølge dr. Anthony Fauci, som er direktør for Statens Institut for allergi og smitsomme sygdomme i USA, er arbejdet med at finde frem til en vaccine allerede i gang.

Men processen kommer til at tage tid, fortæller han under en briefing i Det Hvide Hus.

- Det er usandsynligt at have en vaccine inden for få år, siger han og tilføjer, at forsøg på mennesker dog allerede kan ske til næste sommer, lyder det.

Han tilføjer dog ifølge nyhedsbureauet dpa, at kendskabet til denguefeber og gul feber kan være med at gøre processen endnu hurtigere.

Zikavirus menes at påvirke fostre, så de fødes med for små kranier og hoveder samt andre skader på centralnervesystemet.

Risikoen opstår, hvis den vordende mor bliver smittet inden fødslen.

I alt er der registreret mere end 20.500 tilfælde af zika smittede alene i Colombia, og i sidste uge erklærede Verdenssundhedsorganisationen, WHO, zika epidemien for en global trussel.

WHO har derfor bedt om 25 millioner dollar til et seks måneders program, der skal bekæmpe zikavirus. Organisationen vil undersøge, om virusset kan spredes via sex og blodoverførsler.