Værst i Norden: - Voldsom smittespredning

Omikronvarianten har for alvor taget fat i Grønland, der har det højeste antal smittede per million indbyggere i hele Norden

Der er blevet indført krav om at vise coronapas flere steder i Nuuk efter stigende coronasmitte. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Der er blevet indført krav om at vise coronapas flere steder i Nuuk efter stigende coronasmitte. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Coronasmitten spreder sig i Grønland, hvor omikronvarianten har taget fat. Lige nu er smittetallet per indbygger i landets hovedstad Nuuk faktisk to-tre gange højere end de kommuner i Danmark, der har højeste smittetal.

Det skriver det grønlandske medie KNR.

Ifølge hjemmesiden Our World in Data, der følger coronatal verden rundt, har Grønland det højeste antal smittede i hele Norden per million indbyggere.

Landslæge Henrik L. Hansen fortæller, at de høje smittetal skyldes de få begrænsninger, der var i Grønland, da omikronvaraint ramte landet. Derudover har jul og nytår også spillet en stor rolle i omikronvariantens spredning.

 - Det vil sige, at vi har en kombination af, at der kom en meget smitsom variant ind sammen med de julerejsende, som så fik rig lejlighed til at sprede sig i forbindelse med alle mulige sociale arrangementer hen over jul og nytår. Det har medført, at vi lige nu ser en meget voldsom smittespredning, siger Henrik L. Hansen til KNR.

Artiklen fortsætter ...

Få et overblik over omikron-varianten og hvordan den opfører sig.

Ingen krav om test
Mellem jul og nytår var der intet krav i landet om, at indrejsende skulle vise en negativ test, når de ankom med flyet til Nuuk. Sidenhen er der kommet strengere coronarestriktioner, så man nu blandt andet skal have en negativ test, når man ankommer i lufthavnen.

Landslægen er dog fortrøstningsfuld over de høje smittetal, da omikronvarianten indtil videre har vist sig mildere end tidligere varianter. og at selvom vaccinerne beskytter dårligere mod at blive smittet, så beskytter de stadig godt mod alvorlig sygdom.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind