Værtshusejer: - Vi er meget forvirrede

Hos værtshuset Slap A i Køge er man forvirret over kravet om, at kunderne skal bestille bord 30 minutter før ankomst

Fredag besøgte Ekstra Bladet Slap A i Køge.

Forvirringen er stor hos værtshusejer Ole Nielsen, der sammen med Michael Madsen, ejer Slap A i Køge

Det er de grundet de nye retningslinjer for genåbningen, som Erhvervsministeriet søndag morgen sendte ud. Her er der blandt andet krav om, at man skal booke et bord senest 30 minutter inden ankomst, hvis man gerne vil på café, restaurant eller værtshus.

- Vi er meget forvirrede, fortæller Ole Nielsen til Ekstra Bladet

- Det bliver svært for os, fordi vores kunder normalt plejer at komme og gå.

Ejerne Ole Nielsen (tv.) og Michael Madsen (th.). Foto: Linda Johansen
Ejerne Ole Nielsen (tv.) og Michael Madsen (th.). Foto: Linda Johansen
 

Håber på noget mere
Ole Nielsen kalder kravet meget 'specielt' og håber ikke, at det kommer til at betyde så meget for onsdagens genåbning, som han glæder sig til.

Men Ole håber i stedet, at der kommer noget mere konkret på bordet fra myndighederne.

- Jeg kan forholde mig til coronapas, men det, synes jeg, er svært ved det her krav, siger han.

- Jeg håber, at der kommer noget mere konkret ud, så vi kan forholde os bedre til det.

Ingen plan
Ole fortæller, at der ikke er lagt en plan i støbeskeen til på onsdag med henblik på kravet om booking 30 minutter før ankomst.

- Vi må gøre, hvad vi kan, siger han.

- Det her har vi slet ikke prøvet før, og vi må prøve at få det til at fungere.

Ekstra Bladet har spurgt Erhvervsministeriet, hvad der ligger til grund for kravet om 30 minutters bordreservation inden ankomst. Til det skriver Erhvervsministeriet blandt andet i en mail, at sundhedsmyndighederne fortsat anbefaler, at samfundsaktiviteten holdes nede.

Mailsvar fra Erhvervsministeriet

'Erhvervsministeriet oplyser, at kravet om forudgående bordreservation for indendørsservering er besluttet af et politisk bredt flertal i forbindelse med at genåbningen af de indendørs serveringssteder har fået fremrykket deres åbning med over to uger. Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat, at samfundsaktiviteten holdes nede på et niveau, der ikke får coronasmitten til at øges i for høj grad. Af den grund er der indført midlertidigt krav om forudgående bordreservation for indendørsservering for at lave en mere kontrolleret og styret genåbning. Derfor fremgår det også af retningslinjerne, at bordreservationen skal være lavet mindst 30 minutter inden ankomst. Som udgangspunkt gælder kravet om forudgående bordreservation frem til d. 6. maj, hvor det oprindeligt var politisk aftalt, at indeservering kunne genåbne.'