Først sagde 61 vagtlæger op i Region Syddanmark.
Nu stiger tallet til over 100, da 42 vagtlæger i Region Sjælland følger trop med deres kolleger. Men de er ikke de eneste. Yderligere tre kolleger har smidt den hvide kittel i Region Midtjylland.
Det oplyser de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) til Ekstra Bladet.
De fleste har sagt op i 2018, men allerede i løbet af juleferien begyndte de første at sende deres opsigelser til regionerne, oplyser kommunikationschef Jonas Heltberg hos PLO til Ekstra Bladet.
Vagtlægerne er utilfredse med, at de fra 1. januar er blevet pålagt et årligt gebyr på 4000 kroner, som lægerne skal betale for at blive registreret som et selvstændigt behandlingssted.
Unge læger uden praksis
De protesterende vagtlæger er typisk unge læger, som ikke har egen praksis.
- De arbejder enten i praksis eller på et sygehus og kører lidt vagter ved siden af og tjener måske 30.000 om året. Skal de så betale 4000 i gebyr, gider de ikke mere, siger Ole Holm Thomsen.
Piller og psyke: Sådan påvirker medicinen din hjerne
Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) mener, at gebyret bringer vagtlægeordningen i fare.
- Det dur simpelthen ikke. Det er med til at bringe den syddanske lægevagtsordning i fare og vil i sidste ende svække rekrutteringen til almen praksis, skriver Stephanie Lose på Facebook.
Hun vil tage problemet op over for sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).
Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har protesteret over det nye gebyr, men Styrelsen for Patientsikkerhed har afvist at ændre det.