Valgflæsk-guide: Sådan scorer man point hos vælgerne

Før det danske valg: USA-ekspert Mette Nøhr Claushøj fortæller, hvilke valgflæsk-tendenser der er i USA i øjeblikket

Et nyt år er skudt i gang, og det vil byde på et folketingsvalg, men det ser ikke ud til, at det bliver udskrevet lige foreløbig. Eller hvad?

Helle Thorning besøgte Bilka mandag. (Foto: Linda Johansen) Dansk politik Engell: Vi har en valgkamp uden valgdato
Noget tyder på, at Socialdemokraterne har gang i den helt store charmeoffensiv over for vælgerne. Helle Thorning-Schmidt gæstede mandag Bilka i Ishøj, hvor der blev hilst på medarbejdere og talt med børn, men også på Facebook kan man i øjeblikket se kampagne-lignende opslag fra partiet.


Sådan så det blandt andet ud, da statsministeren besøgte Bilka.

Men hvad skal politikerne gøre for at få point hos vælgerne? Ekstra Bladet TV har set på, hvad politikerne gør i USA.

- Der er ikke nogen tvivl om, at danske politikere forsøger at lade sig inspirere at amerikanske valgkampe - især den legendariske Obama-valgkamp i 2008, siger USA-ekspert Mette Nøhr Claushøj, der dog også lægger vægt på, at man ikke fuldstændig kan overføre de amerikanske tilstande til danske.

- Der er nogle klare forskelle på, hvordan man fører valgkamp i USA. Man er typisk en kandidat mod en anden, hvor der er mange forskellige partier herhjemme, lyder det.

Men der er også en række tendenser i en amerikansk valgkamp, når det gælder om at score point hos vælgerne. En af dem er, at man gerne må ramme sin politiske modstander, hvor det gør ondt.

- Det, der kan være afgørende, er, at man siger noget virkelig grimt om sin modstander, som folk tror på, siger USA-eksperten.

Se og hør om flere amerikanske 'valgflæsk'-tendenser i klippet foroven.

0 kommentarer
Vis kommentarer