Valgvittigt vejr: Danmark forvandles til en bageovn

I morgen er valgdag i Danmark, men når du har været i stemmeboksen, så gælder det om at finde nærmeste strand eller sø. Det bliver bagende varmt

DMI's Martin Lindberg forklarer udviklingen i ugens vejr.

- Onsdag bliver varmt som en bageovn.

Sådan lyder meldingen fra vagthavende meteorolog Jesper Eriksen, og det bliver stort set alle danskere, der får glæde af varmen.

- Store dele af landet får mellem 23-28 grader, og lokalt kan det blive 30 grader. Normalt er vi vant til, at folketingsvalget ligger i efteråret, så det bliver usædvanligt varmt at skulle stemme denne gang, siger Jesper Eriksen til Ekstra Bladet.

- Hvor bliver det varmest?

- Det er rent faktisk nemmest at sige, hvor det bliver køligst. Det bliver det i den vestlige del af Jylland. Derudover kommer vinden fra sydøst, så hvis man bor i Køge eksempelvis, så kan det føles som 18-20 grader.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amager Strand kan blive fyldt med gæster på onsdag. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Amager Strand kan blive fyldt med gæster på onsdag. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

Den massive varme kommer fra syd, men det bliver næppe som sidste år, hvor varmen nærmest aldrig forsvandt.

- Torsdag bliver også varm, men ikke så varm som onsdag. Efterfølgende slår det om, og så får vi igen normale temperaturer.

Også tirsdag bliver det ganske pænt. Bygerne ser ud til at holde en pause og give plads til nogen til en del sol i hele landet. Temperaturerne lægger sig lidt lavere omkring 17 til 22 grader.

Det kan nu blive lettere at holde sig opdateret omkring den seneste udvikling i vejret. Foto: Kenneth Meyer Tæt på Helt tæt på DMI's kæmpe nyhed: Sådan fungerer den

Harvey, Irma og nu Maria. Vejret er vildt i øjeblikket - og i fremtiden bliver det endnu værre. Privatfoto Tips og guides Hvis du synes det er slemt nu, så bare vent: Fremtidens uvejr bliver meget værre

Der er masser af fede
rejse- og sommerapps
tilgængelig, så det er
bare med at komme i
gang med at bruge
dem. Foto: Colourbox Tech Her er de ti vigtigste rejse-apps

66 kommentarer
Vis kommentarer