Vandmasserne truer havneby: Forbered jer på evakuering

Midt- og Vestjyllands politi advarer nu borgere i Lemvig til at gøre sig klar til evakuering

Egon truer med at oversvømme dele af Lemvig (Foto: Astrid Dalum)
Egon truer med at oversvømme dele af Lemvig (Foto: Astrid Dalum)

Stormen Egon presser enorme mængder vand ind i de danske fjorde og bugter, og det truer nu med at oversvømme dele Lemvig.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til lokalstationen TV Midt/Vest.

Politiet opfordrer borgerne til at følge udviklingen nøje og redde værdier fra kælderen op på første sal eller loftet, for at undgå de går til ved eventuel oversvømmelse.

Siden klokken 18 har 25 mand arbejdet på højtryk for at sikre diget ved Sjællands Odde (Foto: Per Rasmussen) Samfund Sandsække skiller beboelse fra meter høje bølger

Advarslen gælder særligt beboere i området ved Strandvejen og vest for Rønbjerghage, hvilket også inkluderer Tannebækvej og Fjordvænget.

- Beboerne skal forberede sig på, at de eventuelt skal evakueres til en skole, hvis vandstanden følger de prognoser, der er lige nu, siger vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Stormen Bodil beskadigede ydermolen i Lemvig, og det betyder de voldsomme bølger ikke dæmpes på samme vis, som de normaltvis ville være blevet.

Samtidig betyder højvandet og det fortsatte blæsevejr søndag, at vandet kan stige til faretruende højder.

- Folk skal være opmærksomme på, at vandet kan komme til at stå rigtigt højt på den østlige side af fjorden i Lemvig. Især søndag ser det kritisk ud, siger Jens Claumarch i følge TV Midt/Vest.

0 kommentarer
Vis kommentarer