Vandt 114 millioner i Lotto og stod frem: Nu mærker de konsekvenserne

Ægteparret Aase og Leif Sommer var lykkelige, da de onsdag stod frem som de heldige vinder af hele 114 millioner kroner. Nu bliver de kimet ned af fremmede, der vil have del i gevinsten

Champagnen flød, og smilene var store, da ægteparret Aase og Leif Sommer onsdag stod frem for pressen og fortalte, at de var de heldige vindere af en lotto-gevinst på svimlende 114 millioner kroner.

Men nu mærker 75-årige Leif Sommer og hans 68-årige hustru Aase bagsiden af medaljen.

- Først var der en, der ville have os til at investere i noget, og så var der en, der havde skimmelsvamp, og en, der var gift med en ludoman. Hun startede blidt, men så begyndte hun at tale grimt til mig. Det er så åbenbart bagsiden af medaljen ved at stå frem, fortæller Aase Sommer til BT.

Hun fortæller, at parret har overvejet beskyttelse.

- Vi har tænkt på det, og der er nogen bekendte, der har foreslået det, siger hun til avisen.

Leif og Aase Sommer fra Ølsted har vundet 114 millioner kroner i Eurojackpot. Her står de i SuperBrugsen. Foto: Jonas Olufsen Samfund - 11. jan. 2017 - kl. 16:03 Aase og Leif vandt 114 millioner: Derfor står vi frem

'Gevinsten ændrer dit liv'
Men det kan ikke være kommet bag på vinderne, at folk vil forsøge at udnytte deres held. Det oplyser Danske Spil. 

- Jeg kan sige, at vi grundigt har talt med dem om, hvilke konsekvenser det kunne have at stå frem, og så er det jo selvfølgelig kedeligt, at nogle af de her ting alligevel er kommet bag på dem, lyder det fra pressechef i Danske Spil, Marie Grabow Westergaard.

nationens! YouMadBro ville ikke blive lykkelig, hvis han vandt 114 mio. Ville du? Foto: Jonas Olufsson nationen - 9. jan. 2017 - kl. 17:55 Dansker vandt 114 mio: Jeg ville ikke blive lykkelig af så mange penge

Til Ekstra Bladet fortæller hun, at Danske Spil løbende er i kontakt med vinderne for blandt andet at rådgive dem om skatteregler, og om hvordan man håndtere pressen.

- Det er ikke sådan, at vi bare efterlader dem derude. De kan ringe til os, hvornår de vil, og vi har besøgt parret flere gange. Men det er klart, at der selvfølgelig sker nogle forandringer i ens liv, når man vinder så mange penge, og det er både til det bedre og det værre, siger Marie Grabow Westergaard og fortsætter:

- Man vælger helt selv, om man vil stå frem eller ej. Lige i det her tilfælde bor de i et meget lille samfund, og de havde valgt at sige det til ret mange venner, kunder og familie, så katten var ret meget ude af sækken i forvejen.

nationens! YouMadBro ville ikke blive lykkelig, hvis han vandt 114 mio. Ville du? Foto: Jonas Olufsson nationen - 9. jan. 2017 - kl. 17:55 Dansker vandt 114 mio: Jeg ville ikke blive lykkelig af så mange penge

Danske Spil: Lad være med at stå frem
- Der er gået meget kort tid, fra ægteparret er stået frem, til de har fortrudt igen. Har I rådgivet dem ordentligt?

- Aase har givet et interview til BT, hvor hun selv synes, hun har formuleret sig lidt uheldigt. De er stadig rigtig glade for, at det ikke er en hemmelighed, men de er kede af, at folk sender dem tiggerbreve og prøver at få penge fra dem.

- Men det er vel god omtale for Danske Spil, når et lykkeligt ægtepar står frem og fortæller, at de har vundet?

- Det er det. Det er dejligt PR, men det ændrer ikke på det faktum, at vi altid anbefaler vindere ikke at stå frem for pressen. Vælger de det alligevel, forsøger vi selvfølgelig at rådgive dem ud fra det, siger Marie Grabow Westergaard.

Ekstra Bladet har forsøgt at få fat på Aase og Leif Sommer, men parret er ikke vendt tilbage.

Se også: Mangemillonær i Ølsted: Det er ikke sket før

647 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere