Vandt tre milliarder i lotto: Nu må hun ikke få en øre udbetalt

En amerikansk kvinde vandt over tre milliarder kroner i powerball men kan ikke få pengene udbetalt, da hun insisterer på at være anonym

Foto: AP
Foto: AP

Det er gevinsten alle drømmer om. 560 millioner dollar - eller godt 3,5 milliarder kroner -  kunne en amerikansk kvinde fra New Hampshire sætte ind på kontoen - efter at hun forleden vandt den helt store jackpot i lottospillet Powerball.

Foto: AP Samfund Lotto-spiller vinder VANVITTIG milliard-gevinst

Så langt så godt. Men selv om kvinden naturligvis var glad for gevinsten, begyndte bekymringerne hurtigt at melde sig. I USA har tidligere vindere af større lotto-gevinster oplevet at blive chikaneret, at blive bombarderet med forslag til økonomiske investeringer, samt at blive kontaktet døgnet rundt af desperate mennesker der mangler penge. Flere er sågar blevet myrdet, efter at have stået frem som lotto-vindere.

Derfor forlanger kvinden at være anonym, hvilket betyder, at hun ikke kan få pengene udbetalt. Det skriver Newhampshire.com, USA Today og  CNBC,

Lotto-loven i New Hampshire er nemlig klar i mælet, når det kommer til gevinster af den størrelsesorden. Lotto-vinderne skal stå frem offentligt med deres navn, information om hvilken by de kommer fra og gevinstens størrelse.

Kvinden har derfor lagt sag an mod staten for at få lov til at være anonym:

- Hun har boet i New Hampshire i mange år og deltager aktivt i lokalsamfundet. Det ønsker hun at fortsætte med og så vil hun gerne kunne gå i supermarkedet, eller møde op til en offentlig begivenhed, uden at blive genkendt som vinderen af en halv milliard dollar, forklarer lotto-vinderens advokat til Newhampshire.com.

Den lokale lotto-ansvarlige - med den flotte titel, 'New Hampshire Lottery Executive Director', Charlie McIntyre, udtrykker forståelse overfor kvindens ønske om at forblive anonym, men mener ikke der er meget at stille op:

- Statens lotto-lov er meget klar på dette område. Der er ikke mulighed for at efterkomme vinderens ønske, forklarer han til Newhampshire.om.

Det ventes at der afholdes et indledende retsmøde d. 21. februar. Indtil da mister lotto-vinderen omkring 50.000 dollar i renter for hver dag gevinsten ikke er indløst, skriver Newhampshire-com.

117 kommentarer
Vis kommentarer