VANDvittigt våd rekord tangeret

Efteråret har været det vådeste i Danmarks historie. DMI oplyser, at der rekorden for mest regn netop er blevet tangeret

Efteråret 2019 kan meget snart være det vådeste efterår i Danmarks historie. Få DMIs prognose for vejret den næste måned her.

Regnen har væltet ned over Danmark dette efterår. Nu afslører DMI, at der netop er blevet sat ny rekord i den danske vejrhistorie.

DMI oplyser således på sin Twitterprofil, at den hidtidige rekord for regn på et efterår på 327 millimeter netop er blevet tangeret.

Ekstra Bladet har talte tidlgiere på eftermiddagen med DMI, der oplyste, at rekorden allerede kunne være tangeret i løbet af et par timer.

- Lige nu er vi meget, meget tæt på at tangere den gamle rekord fra 1967. Vi mangler ganske få dråber, og det ser jo ud til, at det kommer til at regne lidt mere i dag og også i morgen. Så formentlig i løbet af i aften eller i nat har vi slået rekorden, siger klimameteorolog hos DMI Mikael Scharling til Ekstra Bladet.

Og det fik han ret i.

Vådt resten af året
Og tendensen med det våde vejr ser ud til at fortsætte hen over det danske landskab resten af året. Derfor er der heller ikke udsigt til, at regnen skulle blive væsentlig mindre i den næste måneds tid.

- Det ser ud til, at det fortsætter med at være vådt resten af året. Sæsonprognosen kommer jo ud lige om lidt, og den siger, at december måned også bliver varm og våd, så man kan i hvert fald sige, at resten af året sandsynligvis også bliver vådt.

Hos DMI understreger man dog, at det ikke usædvanligt, at Danmark bliver ramt af et utroligt vådt efterår, da der over de seneste år har været en stigende tendens til, at regnen siler ned, når vi rammer månederne sidst på året.

- Helt generelt er nedbøren jo stigende i Danmark, så det er egentlig ikke så usædvanligt igen. Vi har siden årtusindskiftet haft nogle våde efterår også, så på den måde er det ikke så overraskende igen, lyder det fra Mikael Scharling.

DMI oplyser desuden, at resten af dagen vil være grå med risiko for regn hist og her.

Den forhenværende rekord for mest regn på ét efterår blev sat helt tilbage i 1967.

New Articles DMI: Tæt på vild rekord

Samfund DMI: Så meget regn kommer der nu

87 kommentarer
Vis kommentarer