Annonce:
Annonce:

Vanvidsbilist fanget på kamera: Kaster metalgenstand efter bilist på motorvej

En bilist i en hvid Mercedes blev tirsdag formiddag fanget i at sætte andres liv i fare, da han kørte hasarderet og smed metalgenstand ud af vinduet

Bilistens hasarderede kørsel på blev fanget på kamera. Se videoen her. Privatoptagelser
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

En 59-årig mandlig bilist fik sig tirsdag formiddag en ubehagelig oplevelse, da han kørte på Motorring 3 ved Islev.

Her så han med egne øjne, hvordan en bilist i en hvid Mercedes kørte hasarderet og satte hans eget og flere andre bilisters liv i fare.

Hele episoden blev fanget på den 59-åriges dash-kamera, som var placeret i hans bil og tændt under hele kørslen.

På videoen, som Ekstra Bladet har fået adgang til, ser man, hvordan den hvide Mercedes i høj fart kører tæt op i bagenden på en forankørende bil, der er i gang med at foretage en overhaling i yderste spor. Den anden bilist trækker hurtigt ind til siden, så den hvide Mercedes kan komme forbi.

Men eskapaderne stopper ikke her.

Annonce:

Den hvide Mercedes kører efterfølgende op på siden af den anden bil og begynder at køre aggressivt og zig-zagge fra side til side. Bilisten ruller vinduet ved passagersædet ned og kaster en genstand, der ligner en telefon, mod den anden bil og kører herefter væk fra stedet i høj fart.

Aggressiv kørsel
Den 59-årige bilist, der fangede episoden på videoen, er rystet over, den kørsel der udspillede sig for øjnene af ham. Han ønsker at være anonym, men Ekstra Bladet kender hans identitet.

- Jeg kører stille og roligt på Ringvejen og ligger i midterbanen. Her ser jeg, hvordan den hvide Mercedes ligger sig faretruende tæt på den anden bil, som kører foran. Han gasser op flere gange og indikerer, at han gerne vil overhale. Den anden bil kører ind til siden i det andet spor, fordi han kan se, at der sker noget mærkeligt bag ham, og så kører den hvide Mercedes op på siden af ham. Her kan man se, at han pludselig laver en ekstrem aggressiv bevægelse, fortæller han til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Herefter ruller han ruden ved passagersædet ned, og man fornemmer, at han skælder ud eller laver truende bevægelser mod staklen i den anden bil. Pludselig slingrer den hvide bil helt vildt, og den er lige ved at køre ind i midterværnet. Bilen laver et ryk, og man kan se, at bilisten kyler noget ud af vinduet for fulde hammer mod den anden bil. Det er noget af metal og kunne godt ligne en mobiltelefon. Flere af dem, der kører rundt om ham, inklusiv mig selv, ser, at der er noget galt, og gasser ned. Den hvide Mercedes gasser herefter op og kører væk i høj fart, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Her ses det, at bilisten i den hvide Mercedes kaster en metalgenstand mod en anden bilist. Foto: Privatfoto
Her ses det, at bilisten i den hvide Mercedes kaster en metalgenstand mod en anden bilist. Foto: Privatfoto
 

Det er livsfarligt
Måden, den hvide Mercedes kørte på, gjorde den 59-årige bilist skræmt. Ifølge ham satte føreren af den hvide Mercedes ham selv og flere andre bilister i en meget farlig situation.

- Jeg fik en angstfornemmelse og en fornemmelse af, at vedkommende ikke kunne være en helt normal trafikant. Enten har han haft en utrolig dårlig morgen, eller også er han mindre sindsforstyrret, tænkte jeg. Jeg ville bare væk derfra, for jeg følte, at situationen var ved at ekskalere. Jeg tog farten af og holdt afstand, men man var jo bekymret for, hvad det næste kunne blive, og hvad han ellers kunne finde på, siger bilisten.

Den 59-årige bilist kører ofte på Motorring 3. Her oplever han mere og mere, at folk kører med livet som indsats.

Annonce:

- Jeg har kørt bil i rigtig mange år, og jeg oplever, at der er opstået en aggressivitet på vejene den seneste tid, som jeg ikke har set tidligere. Det er meget 'mig, mig, mig', og det er som om, at flere føler, at de skal erobre asfalten. Det at køre i bil skulle gerne være en neutral og kontrolleret tilstand, men det, at man begynder at lukke følelser ud på den måde, er fuldstændig uforsvarligt og livsfarligt. Jeg synes, at folk skulle tage at køre ordentligt, for sådan en ophidset situation er ikke for sjov, siger han.

Politi: Meget offensivt og strafbart
Ekstra Bladet har vist videoen til Per Lundbæk Nielsen, der er specialkonsulent hos Rigspolitiets Nationale Færdelscenter.

Ifølge ham kan den hensynsløse kørsel potentielt være dyr for bilisten i den hvide Mercedes.

- Der er ingen tvivl om, at der er tale om en meget offensiv bilist, og hvad jeg vil kalde en klassisk presbilist, der forsøger at presse sig frem i trafikken. Det er svært helt præcist at fastlægge bødestørrelsen ud fra optagelserne, men jeg er ikke i tvivl om, at der er flere ulovlige forhold. For det første ser det ud som om, at der bliver kørt alt for tæt, og hvis man antager, at den bilist, der filmer, kører det tilladte, så kører den hvide bilist også alt for hurtigt, siger han til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Samtidig er der en vis hensynsløshed i måden, han kører på. Han slingrer og forsøger at gøre et udfald mod den anden bilist, og det kan give en sigtelse for hensynsløs kørsel. Man kan se, at de biler, der kører bagved er utrygge ved ham og trækker til højre. Han kører derudover uden nummerplade foran, hvilket i sig selv giver en bøde på 1000 kroner, tilføjer han.

Ifølge Per Lundbæk Nielsen kan bødestørrelsen for den hvide bilist hurtigt ende på flere tusinde kroner.

- Hvis der kom en sag ud af det her, så kunne det godt gå hen og blive en dyr affære. Sagen kunne ende ud i en betinget frakendelse af kørekortet og bøder i omegnen af 5-6000 kroner. Han nærmer sig jo det, vi kalder chikanekørsel eller vanvidskørsel. Det ser jo også ud som om, at han kaster noget ud af bilen, og det er bestemt heller ikke hensigtsmæssigt, siger han.

Flere hensynsløse bilister
Eksemplet med bilisten i den hvide Mercedes er langt fra enestånde. Ifølge Per Lundbæk Nielsen hører de ofte om lignende sager hos Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Annonce:

- Vi hører fra flere af vores videooperatører, der sidder og filmer de her bilister, at der bliver flere af dem. Især af de bilister, der kører meget for stærkt. Det er det billede, vi ser, men det er sagt ud fra en general fornemmelse af, hvad vi oplever og ikke ud fra tal og statistisk, som vi ikke har på området, siger han.

Den 56-årige bilist, der optog videoen af den hvide Mercedes, har nu sendt materialet til Københavns Politi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: