Vanvidsprojekt: Sådan vil tidligere tv-vært og makker ro over Atlanten

Helt særlige detaljer - nogle mere intime end andre - skal sikre, at danske vovehalse kommer helskindede gennem 5500 kilometers rejse tværs over Atlanterhavet. Kom med ned i holdets superbåd her

At skulle ro tværs over Atlanterhavet alene ved håndkraft kræver en båd ud over det sædvanlige. Kom helt tæt på den her. Foto/redigering: Mads Vangsøe/Mikkel Cramon

'Et projekt grænsende til det åndssvage.'

Sådan har Mads Vangsø, tidligere vært på en række kendte radioprogrammer, tidligere beskrevet den rejse, som han og makkeren, Lasse Wulff Hansen, om præcis en uge kaster sig ud på.

Her stævner de to eventyrlystne danskere fra land på spanske La Gomera i en robåd og håber så, at den kan bringe dem tværs over Atlanten og i land på den caribiske ø Antigua engang midt i januar.

Alt, hvad der skal bruges undervejs, skal medbringes fra første tag.

Kom med på rejsen

Gennem video, billeder og direkte gennemstillinger til og fra båden har du hver dag mulighed for at følge med i de oplevelser og udfordringer, Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen møder, når de helt alene og uden hjælpemidler forsøger at krydse Atlanterhavet i en robåd.

Se desuden HER, hvor danskerne befinder sig lige netop nu.

Vi følger dem op til, under og når de - hvis alt går, som det skal - kommer i mål på rejsen.

Løbet blev skudt i gang 12. december på La Gomera og slutter cirka 45 dage senere og mere end 5000 kilometer borte, på Antigua i Caribien.

Rejser i superbåd
Det er samtidig en tur på i alt 5500 kilometer, så forberedelserne og udstyret skal være i orden - heriblandt den superbåd, som vennerne kommer til at ro, spise og sove i de kommende mange dage.

I klippet øverst, hvor Mads Vangsø viser rundt, kan du komme helt tæt på båden og dens særlige detaljer. Og herunder høre, hvordan de hver især forventer, at livet om bord på båden bliver.

Hør blandt andet, hvordan noget så privat som toiletbesøg klares, når man sidder op og ned ad hinanden i en båd midt på Atlanterhavet...

Danskerne, der stiller op under det mundrette holdnavn 'The Wolfpack Gym powered By Garmin', er ikke ene om at forsøge sig ud i den ekstreme prøvelse.

27 andre hold a enten én, to, tre, fire eller fem deltagere skal danskerne dyste med i forskellige kategorier om at komme først til Caribien i løbet, der går under navnet 'Talisker Whisky Atlantic Challenge'.

Idéen til den lange rotur opstod i 1966, da Sir Chay Blyth roede over Atlanterhavet sammen med John Ridgeway. Turen tog 92 dage, og de to englændere kæmpede undervejs mod orkaner, 50 fod høje bølger og sult.

Hvordan sådanne scenarier på nogen måde har kunnet friste henholdsvis 47- og 31-årige Mads og Lasse, har de selv den dag i dag - godt to år efter forberedelserne begyndte - svært ved at svare på, men du kan høre deres bud herunder:

Turen er en ekstremt fysisk prøvelse. Men Lasse har et mere overraskende bud på, hvorfor han tager af sted.

Du skal med
Ude på Atlanterhavet har Mads og Lasse kun deres eget og hinandens selskab og skal derfor - foruden at overkomme de fysiske udfordringer - forsøge at bevare roen og den gode tone hinanden imellem.

Og vi andre får lov at følge med i, hvordan det hele går.

De to herrer vil nemlig hver dag, uanset vind og vejr, sende video og billeder fra turen og sågar tale med os direkte på satellit-telefon.

På den måde kan vi følge med i eventyret både før afgang, undervejs på rejsen og selvfølgelig, når vovehalsene kommer i land på Antigua.

73 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere