Vanvittig forurening: Nej, det er IKKE sne

Flere indbyggere i Indiens hovedstad klager over den massive luftforurening og sammenligner krisen med at leve i et gaskammer

Luftforureningen i New Delhi har nået et 'et uudholdeligt niveau'. Video: Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Tre kvinder står i vand til anklerne under den religiøse Chatth Puja-festival i Yamuna-floden søndag.

En fotograf fanger de tre kvinder, mens de beder til solguden i deres hinduistiske tro. Men vandet kan man kun knap ane. Over vandet ligger nemlig et tykt lag af, hvad der ligner sne.

Det er det dog ikke. Langtfra faktisk. Der er tale om stinkende hvidt skum, som er et biprodukt af den stærk forurenede flod, der løber gennem Indiens hovedstad, New Delhi.

By i kæmpekrise: Fly må vende om

Ekstremt farligt
De seneste dage har forureningen i New Delhi nået nye højder. Hvert eneste år bliver millionbyen plaget af tæt luftforurening, men i år har smoggen for alvor haft konsekvenser for byens indbyggere.

Skoler er lukket, flytrafikken lammet, byggepladser i karantæne, og millioner af biler nægtes adgang på vejene.

Søndag nåede niveauet af luftforureningen så høje tinder, at byens premierminister kalder det 'den mest forurenede dag nogensinde'.

- Der er forurenet røg overalt. Ingen mennesker - unge, børn og gamle - kan trække vejret, siger New Delhis premierminister, Varun Jhaveri, i en Twitter-video ifølge tyske Bild.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På flere billeder er det næsten umuligt at se de tusindvis af hinduer, der søndag var samlet på bredden af Yamuna-floden. Foto: Adnan Abidi/Ritzau Scanpix
På flere billeder er det næsten umuligt at se de tusindvis af hinduer, der søndag var samlet på bredden af Yamuna-floden. Foto: Adnan Abidi/Ritzau Scanpix

Øjnene svier
Ifølge premierministeren har flere af byens små 20 millioner indbyggere klaget over, at deres øjne svier, og bryst gør ondt, når de gisper efter vejret.

Luften var søndag så tæt af forurening, at hele byen lå inddækket i et tykt tæppe af smog. Derfor kunne deltagerne ved Chatth Puja-festivalen ikke se den sol, som de var til stede for at tilbede.

Flere lokale sammenligner den nuværende situation med at leve i et gaskammer, skriver britiske BBC.

 Myndighederne i Indien har iværksat en række nødløsninger, der skal minimere de fatale konsekvenser ved den omfattende forurening. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Man har blandt andet indkøbt store mængder luftrensere, som eksempelvis er blevet sat op ved Indiens største turistattraktion, Taj Mahal, 250 kilometer syd for New Delhi.

Hvert eneste år i november oplever Indien omfattende problemer med luftforurening på grund af industridampe, køretøjer og landmænd, som sætter ild til deres marker for at gøre plads til nye afgrøder.

Sundhedskrise: Hovedstad indhyllet i giftig smog

Merkel ignorerer lægeråd

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+