Vanvittig varme banker ind over Europa: Her bliver det 45 grader

Der bliver tændt godt op i ovnen over Sydeuropa fra i morgen, hvor glohed luft strømmer op fra Sahara

Spaniere, der som her køler sig ned i byens springvand, kommer vi nok til at se endnu mere af fra på tirsdag, hvor temperaturerne for alvor stikker af. Foto: Jorge Sanz
Spaniere, der som her køler sig ned i byens springvand, kommer vi nok til at se endnu mere af fra på tirsdag, hvor temperaturerne for alvor stikker af. Foto: Jorge Sanz
Følg Samfund

- Det bliver grumt.

Sådan beskriver Meteorolog ved DMI Lars Henriksen den hedebølge, der i morgen, tirsdag, driver op fra Sahara til Sydeuropa. Og særligt i det sydlige og centrale Spanien bliver det hedt.

- Det bliver nok ikke særlig behageligt at holde ferie dernede. Prognoserne er lidt forskellige, men der er nogen, der viser, at der onsdag og torsdag bliver op mod 45 grader, måske varmere, i det sydlige og centrale Spanien. Men også Italien og Grækenland får det rigtig varmt, siger Lars Henriksen fra DMI.

Dermed kan Spaniens temperaturrekord på 47,2 grader måske blive slået inden for den næste uge.

Ekstremt
Og mens det ikke er unormalt, at temperaturen kan snuse til de 40 grader i løbet af sommermånederne på Den Iberiske Halvø, så ser det alligevel ud til, at denne hedebølge bliver ekstraordinær.

- Det ser ekstremt ud, fordi den massive varme ifølge prognoserne vil vare i så lang tid. Det ser ud til, at varmen vil hænge ved fra onsdag og cirka en uge frem i det sydlige og centrale Spanien, siger Lars Henriksen.

Kunne lidt af sommervejret smitte af på Nordeuropa, ville mange nok blive glade. Men det skal vi ifølge DMI ikke regne med.

- Der er ikke noget, der tyder på, at vi skal have noget, der ligner højsommer herhjemme med længerevarende høje temperaturer. Så det ser ikke ud til, at varmen fra Sahara kommer til at påvirke vores vejr, siger Lars Henriksen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.