Vanvittigt købstilbud på TDC: Det betyder et salg for dig

Nyt konsortium kræver MTG-handlen opløst, og så varsles der investering i hurtigt bredbånd for danskerne

Hvis TDC's ejere ender med at sige 'ja tak' til det købstilbud på 40,8 milliarder kroner, som er blevet fremsat af et konsortium i dag, kan det i høj grad komme kunderne tilgode.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, chef aktieanalytiker i Alm Brand Markets, der løbende følger TDC.

- Hurtigere bredbånd, hurtigere mobilnetværk og måske lidt friere programvalg, siger han.

Baggrunden er de udmeldinger, der er kommer fra konsortiet, der består af de danske pensionskasser PFA, ATP og PKA samt den australske investeringsbank Macquarie. I en netop udsendt pressemeddelelse lyder det:

Samfund TDC-bejlere har uld i mund

'Konsortiets strategi vil være, at TDC’s samlede fastnet og mobilnetværk åbnes for alle telekommunikationsvirksomheder og -udbydere for derved at skabe øget konkurrence til fordel for privat- og erhvervskunder i hele Danmark.'

'På længere sigt vil denne strategi tilskynde og støtte innovation i den danske telekommunikationssektor, give kunderne bedre valgmuligheder og produkttilbud samt øge konkurrencen om privatkunderne. Den vil desuden mindske parallelinfrastruktur og forbedre netværkenes kvalitet, udbredelse og hastighed over hele Danmark.'

Tidligere har konsortiet beskrevet i detaljer, hvad det ønsker:

Samfund TDC har modtaget opkøbstilbud

'Det er konsortiets ambition at samarbejde med specielt energiselskaberne om at øge hastigheden samt dækningen af fiber-bredbånd i Danmark og dermed sikre adgang til 1 GB/s bredbånd for alle danske husstande i midten af 2020’erne. Dermed overgår konsortiets planer regeringens mål om 100 mb/s for hele Danmark,' lød det i pressemeddelelsen, der bekræftes i dag.

Ifølge Michael Friis Jørgensen kan det betyde, at Danmark kommer med på 5G-bølgen hurtigere, end hidtil antaget. Desuden spår han, at selskabet kan finde på at sælge Yousee-delen fra:

Henrik Poulsen, administrerende direktør i Dong, er blevet mangemillionær takket være Bjarne Corydon. Arkivfoto: Martin Lehmann Vagthund Dong-medarbejdere er blevet millionærer

- De kunne godt finde på at sælge Yousee. Det kunne måske også være tilfældet på mobilforretningen, hvis man spekulerer langt ud. De ønsker at være en infrastrukturspiller. De vil eje, hvad der svarer til en motorvej, siger han.

Det betyder i realiteten, at konsortiet vil sikre, at eksempelvis internetdækningen rundt i landet vil forbedres.

I sidste uge kom det frem, at TDC ville købe MTG Nordic, der blandt andet ejet TV3, men de planer ser mildest talt ud til at være lagt på is. Opkøberne sætter det nemlig som et krav, at fusionen ikke gennemføres.

I pressemeddelelsen lyder det, at opkøbstilbuddet 'er samtidig betinget af, at den betingede fusionsaftale mellem TDC og Modern Times Group MTG AB ikke godkendes af TDC.'

Tech Yousee køber Linse Kessler og Premier League: Det betyder det for dig

Ifølge Michael Friis Jørgensen er det en indikator på, at Yousee og kabeldelen ikke har den store interesse, hvis der kommer nye ejere:

- De indikerer, at de vil være en infrastruktur-spiller og have en lidt lavere risiko. Og så kan de lade andre tage det spil. Og det kan måske give nogle muligheder. TDC har været meget ufleksible. Nok har man fået lov at vælge ti kanaler, men prisen har været det samme som at få 31.

- Der er ingen tvivl om, at det TDC gjorde med MTG var, at de ville hegne kabel-tv-forretningen endnu mere ind. Men det er ikke planen nu, siger han.

På aktionærfronten betyder et eventuelt salg, at investorerne ender med at gå i nul i forhold til, hvad der blev betalt for aktien, da TDC blev børsnoteret. Desuden forventer Michael Friis Jørgensen, at aktien bliver afnoteret, hvis købet går igennem.

65 kommentarer
Vis kommentarer