Vanvittigt temperaturdyk: Nu bliver det rigtig vinter

De næste dage vil temperaturen falde med over 15 grader, og vinteren vil for alvor melde sin ankomst til Danmark

DMI's prognose over de næste seks dage ser rigtig kold ud.

Der bliver talt om nedbør med sne i, og klare solskinsdage med temperaturer under frysepunktet.

Jo længere ind i næste uge vi kommer, jo koldere bliver det - og fra torsdag dag til søndag nat kan temperaturerne falde med omkring 15 grader. 

- Overordnet set bliver det bare koldere og koldere, og meget tyder på, at det bliver rigtig vinterligt fra i næste uge, siger Lars Henriksen, vagtchef ved DMI.

I de kommende dage vil dagtemperaturerne ligge mellem 0 og fem grader, men søndag nat tager det et ordentligt dyk, hvor det kan ryge under minus ti grader.

- Når vi tager hul på næste uge, kommer den koldere vinterluft, og så vil det begynde at føles som rigtig vinter i Danmark, siger vagtchefen ved DMI.

Sneen kigger frem
Selvom de helt store minusgrader ikke har meldt sin ankomst helt på lørdag, er der stadig risiko for, at sneen vil falde allerede her.

- Først vil vi se det som nedbør og slud, men i løbet af dagen kan det udvikle sig til sne flere steder, siger vagtchefen.

Det er især i den sydlige del af landet, ved Østersøen og på Bornholm.

I næste uge, hvor temperaturen vil falde yderligere, kan vi ligeledes forvente, at nedbøren begynder at vise sig som sne.

Søndag og mandag skulle det holde tørt med sol i hele landet, men tirsdag og onsdag kan der igen komme hvide fnug på himlen.

Primært omkring Østersøen.