Var det noget med en McPick?

McDonalds svarer igen på det amerikanske marked med ... McPick

Skulle du have lyst til at sætte tænderne i den amerikanske McPick, kan du vælge imellem McChicken, McDouble, pomfritter og mozzarella-sticks
Følg Samfund

Den ville nok ikke klare sig godt i Danmark - McPicken. Men i USA er det burgerkædens forsøg på at sætte konkurrenterne på plads i det nye år.

Det sker som led i en ny strategi blandt fastfoodkæder på den anden side af Atlanten, hvor de nu prøver at udfase og få kunderne til at glemme det ellers populære - men også billige - punkt på menukortet, som vi i Danmark kender som 'Coinoffers' og 'King Deals'.

I USA var 'Coinoffers' kendt som 'Dollar Menu', hvor du kunne købe udvalgte ting fra menuen til en dollar stykket. Men den er altså nu afløst af McPick 2 (McVælg), hvor du ikke kan nøjes med én, men skal vælge to ting til i alt to dollar.

Her bryder bil i brand midt i McDrive

Wendys lagde ud med '4 for 4 dollar' i slutningen af 2015, mens Burger King svarede igen kort efter med '5 for 4 dollar'. Oversat til dansk betyder det, at du ikke længere kan købe én, men skal købe to, fire eller fem 'Coinoffers'/'King Deals'.

- Man kigger meget på, hvad andre gør, og hvis man synes, at de andre får opmærksomhed, så laver man sin egen version, siger Tony Pace, tidligere marketingdirektør for sandwichkæden Subway og nu med eget konsulentfirma, til AP.

Højt at flyve, dybt at falde: Luften er ved at gå ud af Ronald McDonald, så nu forsøger fastfoodkæden sig med McPick. Dog ikke i Danmark. (Foto: AP)
Højt at flyve, dybt at falde: Luften er ved at gå ud af Ronald McDonald, så nu forsøger fastfoodkæden sig med McPick. Dog ikke i Danmark. (Foto: AP)
 

Ifølge AP er tilbuddene ikke de store overskudsforretninger, men de er med til at lokke kunder ind, som normalt ellers ville gå forbi. Og fastfoodkæderne gør så, hvad de kan, for at få kunderne til at købe de dyrere hele menuer. Eksempelvis fortæller en medarbejder fra en McDonalds i New York, at hun har fået besked på ikke at gøre kunderne opmærksomme på McPick 2. De skal selv bestille det.

Burger-krigen raser efter konkurs: Kæde åbner ny restaurant

Og den mission er angiveligt allerede lykkes for Burger King og deres '5 for 4 dollar', som er blevet testet igennem et par måneder.

- Vi er overbeviste om, at det bliver meget profitabelt for franchisetagerne, siger chef for Burger King i Nordamerika Alex Macedo i et telefoninterview med AP.

De nye tilbud er indført efter, at fastfoodkæderne forgæves har forsøgt at hæve priserne for hele menuer uden at skræmme kunder væk.

McDonalds prøvede først at ændre sin 'Dollar Menu' til 'Dollar Menu and More' med variable priser - som Coinoffers i Danmark - men det lykkedes ikke og gik ud over salget.

Ifølge McD-bossen Steve Easterbrook står tilbudssultne kunder for 15 procent af omsætningen i branchen.

Farvel til Ronald McDonald: Her er fremtidens McDonald's

Det hjælper nok heller ikke på salgstallene, at McDonald's-ansatte slår kunderne i gulvet. Forhåbentligt er den her episode fra april 2015 en af de få.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.