Var gravid uden at vide det: Nu har babyen fået sit navn

Camilla Karlsen troede, hun havde fordøjelsesproblemer - i virkeligheden var hun højgravid

Se mere om kvinden med den utrolige historie (Video: Anita Graversen/redigering: Jonas Ryefelt)

Camilla Karlsen fandt ud af, at hun var højgravid, kun fire timer før hun fødte en velskabt dreng.

Hun har nu været mor i fjorten dage og har allerede vænnet sig til rollen.

- Vi har det rigtig godt. Han stortrives og vokser i både vægt og længde.  Jeg føler, at jeg blev snydt for min graviditet, så jeg er meget opmærksom på at 'bonde' (skabe bånd, red.). Jeg går rundt med ham i slynge, lægger ham på maven, så han kan træne ryggen og alt det der, siger hun med en glad stemme, der lyder overraskende frisk.

Ekstra Bladet talte med Camilla dagen efter hendes overraskende fødsel.  Efter i flere måneder at have lidt af fordøjelsesproblemer, kronisk mavepine og besøg hos læger, tog hun på skadestuen. Her bad en læge hende om at tisse i et glas, og et halvt minut senere var diagnosen klar: - Du er gravid og i færd med at gå i fødsel.

Camilla er overraskende hurtigt faldet ind i rollen, og netop i dag har hun meldt sønnens navn ud til familie og venner.

- Han skal hedde Per Willum Sejr Karlsen. Per er efter hans morfar. Det kunne jeg bare mærke føltes rigtigt. Han er 10. barnebarn i rækken, og jeg kan godt lide tanken om, at generationerne går videre. Desuden er min far en magnet på spædbørn, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Camilla Karlsens søn var 49 cm lang og vejede 2770 gram, da han blev født. Her fotograferet dagen efter fødslen. (Foto: Anita Graversen)
Camilla Karlsens søn var 49 cm lang og vejede 2770 gram, da han blev født. Her fotograferet dagen efter fødslen. (Foto: Anita Graversen)

Willum er en afart af William, der betyder vilje og ønske, mens Sejr er inspireret af den måde, han kom til verden på.

- Føler du dig nu som en rigtig mor?

- Ja, helt vildt. Kvinder plejer at sige, at det er det største, man kan opleve, men man forstår det ikke, før man står i situationen.  Han er mit et og alt. Faktisk havde jeg det sådan en halv time efter fødslen, at 'hvordan dælen skulle jeg klare mig uden dig?' fortæller hun.

- Er du overrasket over, at du er så god til at være mor?

- Det er åbenbart en grundkerne, der ligger i en. Og det er fundet frem i mig meget hurtigt. Jeg havde det sådan, at det er mit yngel, der kommer ud af mig. Ham elsker jeg da. Så er man bare reduceret til biologi.

- Føler du, at det er sværere for dig, fordi du ikke havde tid til at forberede dig?

- Nej, det synes jeg ikke. Det er noget med  ens indstilling. Et barn forandrer ens liv, og man kan ikke bare sige: Nu vil jeg gøre de samme ting som før hen. Det er sjovt, at man virkelig bare bliver sat ned på andenprioritet og bliver en malkemaskine, der bare skal være klar, når han kræver det, siger hun.

Gad ikke læse kommentarer

Men der er mange praktiske ting, som Camilla Karlsen først nu er i gang med at få styr på efter fødslen. Eksempelvis sådan noget som barselsregler, puslebord og babytøj. Så tommelfingerreglen med at sove, når baby sover, er ikke helt nem at efterfølge.

- Jeg ville ønske, at jeg havde haft tiden før. Det havde da været noget federe at være igennem den lykkelig tid med graviditeten og gå og strutte med maven, siger hun.

Men hun kan også pege på positive ting. Eksempelvis, at hun ikke har haft muligheden for at overveje, om hun overhovedet skulle have barnet, nu hvor hun ikke længere var sammen med faren.

Efter Camilla fortalte om fødslen i Ekstra Bladet har hun fået rigtig mange positive kommentarer, men også nogle, der stillede sig undrende over, om hun virkelig ikke vidste, hun var gravid.

- Det er vilkårene, når man går i pressen, så jeg valgte fra begyndelsen, at det gider jeg egentlig ikke læse. Mine venner blev kede af det på mine vegne over folk, der udtaler sig uden at kende til det. Men jeg kender forløbet og har troet på lægerne, siger hun.

Hun har efterfølgende modtaget massevis af henvendelser fra folk, der vil give hende ting.

- Noget, der virkelig berørte mig var, at jeg kom ud til en ung kvinde, der var enlig mor til to drenge på tre og fem år, der ville give puslebord, tremmeseng, dyner og alt det der til mig. Og så sagde hun:

'Da jeg læste, at du sagde, at du skulle være enlig mor, så syntes jeg, at det skulle du have.'

Det var der, jeg forstod, at det bliver en opgave at være enlig mor, siger Camilla Karlsen, der er meget taknemmelig over alle, der har trådt til for at hjælpe. Både folk, hun kender, og fremmede.

1 af 4 Camilla Karlsen med sin lille søn, der er et ønskebarn på en lang efterbevilling. (Foto: Anita Graversen)
2 af 4 Lille Dreng Karlsen, som knægten hedder midlertidigt, er 49 cm lang og vejede 2770 gram. Han blev født fire timer efter at være 'ondt i maven' på sin mor. (Foto: Anita Graversen)
3 af 4 Camilla Karlsen nåede at vænne sig til sin graviditet i fire timer inden den utrolige fødsel. (Foto: Anita Graversen)
4 af 4 Her er Camilla med sønnen, Per Willum Sejr Karlsen. Foto: Privat
32 kommentarer
Vis kommentarer