Varm weekend: Her brager solen frem

Weekenden kan blive en solrig og varm fornøjelse, hvis du bor i den sydlige eller østlige del af landet

Københavnerne får rig mulighed for at hoppe i badetøjet og nyde solen i weekenden. Foto: Anthon Unger
Københavnerne får rig mulighed for at hoppe i badetøjet og nyde solen i weekenden. Foto: Anthon Unger

Selvom vi befinder os midt i højsommeren, har vejret været særdeles svingende de seneste uger.

Er man til sol og varme, er der dog godt nyt, idet weekenden ser ud til at blive præget af sol og varme i store dele af landet.

Det oplyser DMI til Ekstra Bladet.

- Fredag og lørdag er lovende, og søndag bliver også varm i de østlige egne. Der kommer plus på solkontoen, siger DMI's vagthavende Mette Wagner.

Søndag forventes at blive den varmeste af dagene med op til 24 grader.

Fyn og Sjælland varmest
Det bliver særligt solrigt for den del af befolkningen, der befinder sig på Fyn og Sjælland. Særligt den østlige del af landet får meget sol, og dermed forventes det også, at Bornholm kan leve op til sit kaldenavn i den kommende weekend.

- Det bliver varmest på Fyn og Sjælland, og måske i Sønderjylland fredag og lørdag. Søndag rammer solen hovedsagligt det sydlige Sjælland og Midtsjælland samt Bornholm, siger Mette Wagner.

Solskinsøen kan formentlig prale af 22 til 23 grader søndag, mens temperaturen forventes at snige sig op på 24 grader på Sjælland.

- Det kan føles rigtig varmt, og folk kan roligt tage shorts på, siger Mette Wagner.

Temperaturen daler dog drastisk ud på aftenen og om natten, hvor DMI forventer mellem 10-15 grader, og derfor er det en god idé at tage lange bukser og en trøje med, hvis man har planer om at blive ude i de sene aftentimer, lyder anbefalingen fra DMI.

 

55 kommentarer
Vis kommentarer