Varme-svigt i København: Derfor gik det galt

Tirsdag aften svigtede varmen i flere bydele i København. Dong tager ansvar for fejlen, og forklarer, hvorfor det gik galt

Anlægget, hvor fejlen skete, er en ud af fire blokke på H.C. Ørstedværket i København. Foto: POLFOTO
Anlægget, hvor fejlen skete, er en ud af fire blokke på H.C. Ørstedværket i København. Foto: POLFOTO

Fire af de centrale bydele i København stod tidligere på aftenen for skud, da der skete et nedbrud i varmeforsyningen på både Svanemølleværket og H.C. Ørstedværket.

Nedbruddet betyder, at trykket i det resterende varmenet ikke har været stort nok til at transportere varmen fra de resterende værker ud til kunderne. Kunder, der er ramt, forsynes med varme via damp, mens de kunder, der modtager varme via vand, ikke er berørt. Det oplyser HOFOR til Ekstra Bladet.

For høj vandstand
- Fejlen er sket hos os, siger Tom Lehn-Christiansen, der er presserådgiver ved Dong, da Ekstra Bladet taler med ham tirsdag aften.

Årsagen til fejlen skal findes i et anlæg på H.C. Ørstedværket, der koblede ud på grund af for høj vandstand i en vandvarmer. Det betød, at trykket blev mistet i dampnettet, og varmen røg.

- Vi fik genstartet den relativt hurtigt, men vi kunne ikke sætte fuld tryk på, for så skader det nettet. Derfor har vi været nødsaget til at  lade varmen komme gradvis tilbage, fortæller Tom Lehn-Christiansen, der desuden oplyser, at deres tryk var tilbage til normal klokken 19.

Varmen tilbage
Den seneste melding fra forsyningsselskabet Hofor lyder, at varmen er tilbage.

- Vores driftsfolk har oplyst, at der igen var varme omkring klokken 19, siger kommunikationschef ved Hofor, Britt Spangsberg.

- Hvis man ligger alleryderst i et varmesystem, kan der måske godt gå lidt tid, før varmen er tilbage, siger hun.

Nedbruddet i varmeforsyningen skyldes problemer på både Svanemølleværket og H.C. Ørstedsværket, der drives af Dong.

Områderne Indre By, Nørrebro, Vesterbro og dele af Østerbro har været berørt.

47 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere