Varmebølge ruller ind over Danmark

Et højtryk nord for Danmark giver varme temperaturer de næste uger

En ægte varmebølge er over Danmark.

Du kan ligeså godt lade solcremen og badetøjet blive fremme. En varmebølge ruller nemlig henover Danmark i disse uger.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Dan Nilsvall til Ekstra Bladet.

- Der er lige nu et højtryk nord for Danmark, som gør, at vi får de her dejligt varme temperaturer. I dag kan vi forvente mellem 22 og 27 grader, siger meteorologen.

Der vil stadig være muligheder for sommerdage i juni. Men det lækre vejr fra maj-måned ser desværre ud til at stoppe. Foto: Ernst van Norde Samfund Ny prognose: Sådan bliver vejret de næste fire uger

- Det er kun den sydlige del af Skandinavien, der er påvirket af dette højtryk. Resten af norden har lidt koldere temperaturer.

De seneste dage har vejret slået flere rekorder. Onsdag fik København årets tiende sommerdag, da temperaturen ramte 26,2 grader.

- Det er usædvanligt, at vi har haft så mange sommerdage i streg. Og det forsætter lidt endnu, fortæller Dan Nilsvall.

Allerede fra fredag stiger temperaturerne, og i weekenden kan vi forvente, at det bliver op til 28 grader enkelte steder.

- Og den gode er, at det varme vejr fortsætter i næste uge og nok også ugen efter.

En varmebølge er, hvis gennemsnittet af de højeste temperaturer over en periode på minimum tre dage overstiger 25 grader.

Bliver ikke hedebølge
Danmark er langt fra det eneste sted i Europa, som i disse dage oplever varmen.

- Tyskland oplever lige nu rekordår. Det er meget varmere end i Danmark. Der er hedebølge hos vores naboer i øjeblikket, siger meteorologen.

En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.

Men selvom at Danmark kan få op til 28 grader i weekenden, så skal vi ikke forvente hedebølge.

- Vi får allerede lidt flere skyer søndag, og vi kan også få lidt flere byger. Men selvom vi får en lille pause fra solen, så vil vi stadig få masser af dejlige sommerdage, siger han.

36 kommentarer
Vis kommentarer