Varmerekord: Her blev det over 25 grader - og varmen fortsætter

Termometeret viser første gang i år 25 grader på Sjælland og i Jylland. Sommervarmen fortsætter, siger DMI

Købmand afslører, hvilke produkter vi køber, når vejret bliver varmt. Se med her

Søndag har der været god grund til at spise is og lufte shorts og sommerkjoler. For første gang i år er der nemlig blevet målt 25 grader flere steder i landet.

Det oplyser DMI søndag eftermiddag.

- Den varmeste temperatur blev målt i Vestervig i Thy, hvor den kom op på 25,8 grader, siger Dan Nilsvall, vagtchef hos DMI.

Også i Nordsjælland omkring Gørløse og Værløse har man kunnet se termometeret vise 25 grader.

Temperaturerne ser ikke ud til at dale lige foreløbig. Hele den kommende uge vil ifølge Dan Nilsvall være lige i øjet for solhungrende danskere.

Varmen fortsætter
- I ugen som kommer, er der ikke de store ændringer i temperaturerne. Dagtemperaturerne vil være på mellem 20 og 25 grader, siger vagtchefen.

Først i slutningen af næste uge og måske først efter weekenden vil det igen blive køligere, lyder det.

- Men man kan ikke altid forvente at nå op på de 25 grader allerede i begyndelsen af maj. Det sker ind imellem, men ikke hvert år, siger Dan Nilsvall.

Ifølge vagtchefen er det dog på tide, at temperaturerne stiger lidt. Det har nemlig været et køligt forår indtil nu.

- Man kan sige, at varmen kommer sent. Det har været et køligt forår. Vi har haft mange år med betydeligt varmere forår end dette, siger han.

Også lørdag var en rigtig sommerdag, hvor der ifølge DMI flere steder i landet var 24 grader varmt.  Lørdag skrev DMI på Twitter, at det var den hidtil varmeste dag i 2016.

Om sommeren er vi gode til at tage en kold øl eller sodavand med på stranden. Men du skal måske lige overveje, om du har lyst til at tage en dåse med? Ekstra Bladet har testet, hvor mange bakterier, der er på en dåse.