Varmeste valg nogensinde

Hvis prognoserne holder stik, bliver morgendagens folketingsvalg et svedigt et af slagsen. DMI opfordrer til, at man tager sine forholdsregler

Få en vejrudsigt for hele ugen her

- Husk solcreme og en fyldt vandflaske når du skal ned og stemme. Solen vil skinne fra en skyfri himmel fra morgenstunden, og du kan jo risikere at stå i kø og vente.

Sådan lyder den kontante melding fra DMI inden morgendagens folketingsvalg, som efter alt at dømme bliver en svedig fornøjelse.

Faktisk så varm, at termometeret ikke har nået sådanne højder til et folketingsvalg - nogensinde.

Det skriver TV2, og DMI bekræfter:

- Vi snakkede faktisk om det herinde. Det bliver højst sandsynligt det varmeste valg nogensinde, men der har jo også ligget en del valg i vintermånederne, lyder det fra vagthavende meteorolog Mette Wagner.

Ifølge hende kan temperaturerne lokalt snige sig helt op på fantastiske 30 grader, hvilket skyldes en natlig passage af et lavtryk over Nordsøen, som afføder en sydlig vind, der trækker 'meget varm luft' ind over hele landet.

- Den østlige del af landet vil være lunest, og jo længere vest på vi bevæger os, des køligere bliver det, oplyser meterologen og uddyber:

- Sjællandske temperaturer kan snige sig op på mellem 25 og 30 grader lokalt. På Fyn går vi et par grader ned - mellem 23 og 28, og Jylland deler vi op i to: 21 til 26 grader i det østlige Jylland og 18 til 23 i det vestlige. Ved kysterne bliver det dog køligere.

Det forlyder desuden, at den midterste del af Jylland kan blive ramt af regn- og tordenbyger, og at luftmassen i hele landet vil være 'relativt fugtig og ustadig'.

Siden Grundlovens indførelse i 1849 er der blevet afholdt 12 folketingsvalg i sommermånederne, skriver TV2. Det varmeste var i 1861, hvor temperaturerne nåede op på 27,8 grader i København.

11 kommentarer
Vis kommentarer